Ga naar de inhoud

De Algarve: Lagos

In augustus 2009 gingen we op vakantie naar de Algarve in Portugal. We reisde met Sunweb en verbleven in Lagos. We hadden een leuk vrijstaand huisje op bungalowpark ‘Ancora Park‘ met een enorm zwembad erbij.

Lagos zwembad

Lagos

Lagos is een klein kustplaatsje in Portugal. Ons bungalowpark lag op twintig minuutjes lopen van het centrum van Lagos. Je vindt er veel restaurantjes en kleine winkeltjes. Het centrum vond ik erg gezellig maar wel druk. Ook moest ik even wennen aan het zwerfafval op de straten. Komt toch een beetje armoedig over.

Lagos
Lagos
Lagos

Lagos zoo

Je hebt er ook nog een Zoo (dierentuin) waar we heen zijn geweest. We kregen een papegaai en een kaketoe op onze schouder. Tegenwoordig zou ik dat niet meer zo snel doen. Die beesten horen lekker in een boom te zitten en niet op de schouders van toeristen.

Lagos Zoo papegaaien
De dieren in de zoo zagen er gelukkig wel goed verzorgd uit. En ze waren ook erg actief (ondanks het warme weer).

Lagos Zoo
Lagos Zoo
Lagos Zoo
Lagos Zoo lemur

Jeepsafari

In mijn jonge jaren boekte ik vaak vakanties via Sunweb. Als kind ben ik namelijk nooit buiten Nederland op vakantie geweest. Dus om dat als tiener opeens te gaan doen. Ja dat was eng. Vandaar de georganiseerde reizen. Natuurlijk boekte ik dan ook altijd excursies met Sunweb. Zoals Jeepsafari’s. En om heel eerlijk te zijn, dat was altijd leuk.

Zo ook in Portugal. Helaas mochten we niet zelf rijden, tot grote teleurstelling van mijn vriend. Maar we hadden een soort Portugese Jean Claude van Damme als gids die ons veel kon vertellen over de omgeving. Dat maakte het weer goed.

Lagos jeepsafari
Lagos jeepsafari

Medronho

Medronho is een soort stekelige vrucht die je veel in de Algarve vindt. Van deze ‘aardbei’ vrucht wordt een likeur gemaakt. Tijdens de jeepsafari kwamen we langs een stokerij en mochten we wat Medronho proberen. Niet te veel want het alcoholpercentage ligt tussen de 40 en 60%!

Medronho

Grottentocht

Een andere excursie waar we aan mee deden was de grottentocht. We voeren op een boot langs diverse grotten en kregen een Portugese lunch. Je kon ook nog even het water in om te gaan zwemmen. Natuurlijk zijn we die dag weer verbrand.

Lagos grottentocht
Lagos grottentocht
Lagos grottentocht

Sagres: het einde van de wereld

Sagres ligt in de buurt van Albufeira en bestaat uit een groep kliffen en grotten. Vroeger, toen men nog dacht dat de wereld plat was, werd Sagres beschouwd als het einde van de wereld. Omdat je vanaf dit punt geen land meer kon zien. Het is inderdaad een mooie plek om te bezoeken. En heel winderig. Hou je shawl maar goed vast!

Sagres end of the World
Sagres end of the World

Zandsculpturen in Pera

We hebben een scooter gehuurd voor een dag en zijn naar een zandsculpturen festival geweest in Pera. Heel leuk om te zien, maar wel héél warm. Ik weet nog dat ik die shiny teiger top en oversized witte zonnebril helemaal de bomb vond. Haha.

Lagos scooter
Pera zandsculpturen festival
Pera zandsculpturen festival
Pera zandsculpturen festival
Pera zandsculpturen festival
Pera zandsculpturen festival
Pera zandsculpturen festival

Lissabon en Sevilla

Tijdens onze vakantie in Lagos hebben we ook nog uitstapjes gemaakt naar Lissabon en het Spaanse Sevilla (o.a. de plek waar men gefilmd heeft voor Dorne uit Game of Thrones!).