Naar de inhoud springen

Laatste dag in Krakau

Onze laatste dag in Krakau. Ik had heel graag de gratis streetart tour gedaan maar dat lukte helaas niet omdat ik een beetje ziek werd op zaterdag. Het plan was om deze dan zelf te gaan doen, op de fiets. Een beschrijving van de streetart tour kun je online downloaden.

Fietsen in Krakau. Of toch niet…

Een fiets huren in Krakau is nog niet zo simpel. In de stad vind je overal van die mooie rekjes met rental bikes staan. Om die te kunnen huren moet je eerst een app downloaden op je mobiel en je aanmelden. Dit had ik de avond van tevoren al gedaan (je hebt een creditcard nodig) en ik kreeg toen een aantal e-mails in het Pools.

Blijkbaar moet je eerst je account activeren en op één van de links in de e-mail klikken. Toen we daar eindelijk achter waren konden we met activeringsnummer en pincode een fiets unlocken. Maar toen het tweede probleem. Mijn vriend had zijn account pas die ochtend aangemaakt en dus geen e-mail gekregen. Dus hij kon zijn account niet activeren en dus ook geen fiets unlocken. Bellen heeft geen zin want dan krijg je geen gehoor. Inmiddels stonden we al een uur bij de fietsen en besloten we het maar op te geven.

We hebben tijdens onze wandelingen alsnog veel streetart gezien
Streetart KrakauStreetart KrakauStreetart KrakauStreetart KrakauStreetart KrakauStreetart Krakau Streetart Krakau

Het Wawel kasteel

Dan maar naar het Wawel kasteel.
Helaas kun je hier ook weer niet zomaar in. Je moet namelijk kaartjes reserveren voor een rondleiding. Op maandag is het Wawel kasteel gratis dus dat is een plus. Maar de rondleiding was helaas voor ons te laat. We zouden maandag middag namelijk alweer terugvliegen naar Nederland.
Wawel kasteel Krakau Wawel kasteel Krakau

Terug naar Nederland

Kortom de maandag ochtend hebben we eigenlijk een beetje verspild. Aan de ene kant best jammer maar aan de andere kant hebben we een hoop ook wél gezien. En Krakau is zo’n leuke stad, je kan nooit alles zien en doen in een paar dagen. Dus we komen zeker wel terug.

We liepen terug naar onze Airbnb en ik boekte weer een Uber om terug te komen. Je schijnt ook heel makkelijk met de trein van en naar het vliegveld te kunnen reizen. Maar omdat ik me niet lekker voelde leek een Uber me prettiger. En voor 7 euro per persoon wordt je naar het vliegveld gereden. Dat is toch eigenlijk geen geld? Gelukkig ging de terug vlucht ook prima. We moesten een half uurtje wachten op Frankfurt en toen konden we meteen door naar Schiphol. Zonder turbulentie of andere problemen.

Toch blijft mijn tip: boek op tijd je tickets! En ga je naar een land binnen Europa? Doe het zonder overstap! Dat kan een hoop ellende schelen.

Wat Krakau betreft, super leuke stad. Volgens www.bezoekkrakau.nl al een paar keer op een rij uitgeroepen tot Citytrip van het jaar. Én het is goedkoop. Dus als je niet zo’n groot budget hebt dan kun je hier helemaal los.

Doeg Krakau, tot de volgende keer!
Straatje in KrakauKrakau parkKrakau paard en wagen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.