Ga naar de inhoud

Sölden

Sölden is een populaire wintersport plaats in Oostenrijk. Je hebt er 144 kilometer aan pistes. Ik ging er een paar dagen heen om een vriendin te bezoeken die seizoenswerk deed.

Inssbruck

Ik vertrok met het vliegtuig naar Inssbruck en ging verder met trein en bus. Ik ben heel kort even in Inssbruck geweest en ik vond dat een heel leuk dorpje. Gezellig met allemaal winkeltjes, restaurants en mooi uitzicht op de bergen. Ook de treinrit naar Sölden was erg mooi om mee te maken. Maar wel een beetje een gedoe. De volgende keer zou ik denk ik gewoon een transfer boeken. Maarja als je krap bij kas zit en alleen reist dan is het openbaar vervoer vaak de voordeligste keuze.

Inssbruck Oostenrijk trein
Inssbruck Oostenrijk
Inssbruck Oostenrijk

Skiën, snowboarden en aprés skiën

Sölden is het grootste dorp in het gebied Ötztal Arena. Naast skiën en snowboarden kun je er goed aprés skiën (heb ik niet gedaan overigens maar van horen zeggen). Er lag in de periode dat ik er was heel veel sneeuw. Helaas heb ik niet zoveel geskied want op dat moment was ik nog niet zo gevorderd. En mijn vriendin moest tijdens deze dagen werken. De dag dát we samen gingen skiën bleek dat zij dat eigenlijk helemaal niet kon. Ze verloor een ski die bijna de berg afgleed. Hilarisch maar niet zo heel erg slim.

Sölden Oostenrijk
Sölden Oostenrijk
Sölden Oostenrijk
Sölden Oostenrijk

Wandelen

Waarschijnlijk kun je in de zomer heerlijk wandelen in Sölden maar ook in de winter kan dat! Omdat er zoveel sneeuw lag leek het alsof we in een sprookje wandelden. Prachtig!

Sölden Oostenrijk
Sölden Oostenrijk
Sölden Oostenrijk wandelen

Prijzig

Een ski pas voor het gebied is best wel prijzig dus als je dan vervolgens niet kan skiën is dat een beetje zonde. De plek waar we verbleven was ook niet heel gezellig: een koude kille kelder zonder kachel.

Eigenlijk viel deze vakantie een beetje tegen. Erg jammer want de omgeving is echt heel erg mooi. En er is genoeg te doen. Ik heb mezelf voorgenomen om nog een keer terug te komen naar dit gebied en er dan wat leuks van te maken.