Ga naar de inhoud

Mayrhofen

In 2009 gingen we op winstersport naar Mayrhofen. Onze eerste wintersport vakantie in Oostenrijk. Meestal gaan we met de bus maar deze keer besloten we de trein te nemen. Nou dat was geen succes.

Met de skitrein naar Mayrhofen

We vertrokken vanaf Amsterdam Centraal en hadden een coupé met vier andere mensen. Even kennisgemaakt, aardige mensen. Vervolgens konden we ’s avonds zes bedden uitklappen en gaan slapen. Als in een stapelbed zeg maar. Wat niemand ons verteld had was dat we blijkbaar vastzaten aan de disco coupé. Dus de hele avond hebben we last gehad van dronken mensen die langsliepen en keihard op de deuren sloegen. Oh oh wat hebben we de bus gemist. Boek je expres de trein omdat je een keer uitgerust aan wilt komen, lig je alsnog de hele nacht wakker. Nooit meer dus.
Skitrein naar Mayrhofen

Gezellig Mayrhofen

Eenmaal aangekomen gingen we per bus naar onze plek van bestemming: Mayrhofen. Prima plek! We verbleven in het gezellige Rosa Appartments (geweldige bedden) en in het dorp was genoeg te doen en te zien. Er is 166 kilometer aan pistes waarvan het grootste gedeelte rood. Er zijn geen groene pistes maar wel een hoop blauwe. Je kunt dus ook goed ‘uit de ski’s’ als je nog niet heel erg gevorderd bent (zoals ik destijds).

Mayrhofen Rosa appartementen
Mayrhofen Oostenrijk
Mayrhofen Oostenrijk
Typisch Oostenrijks: knudelsuppe
Knudelsuppe Oostenrijk
Mayrhofen Oostenrijk
Mayrhofen Oostenrijk

Ride or die

Om wat meer ervaring op te doen boekten we een ‘Ride or die’ tour via Sunweb. Dat klinkt erger dan het is trouwens. De tour was vooral leuk en leerzaam. Ik heb dat jaar geleerd om meer te durven en minder bang te zijn. Uiteindelijk ski ik daardoor nu beter.
Mayrhofen Oostenrijk

Met de trein naar Zell am Ziller

Vanuit Mayrhofen kun je de gratis Zillertalbahn pakken naar Zell am Ziller. En vervolgens kun je daar het ski gebied verkennen. Je stapt gewoon in op je ski schoenen en met je ski’s in de handen.
Trein van Mayrhofen naar Zell am Ziller
Prima plek om even uit te rusten toch!?
Mayrhofen Oostenrijk

Kosten

Aan deze vakantie heb ik goede herinneringen. Heb gebied was leuk, mensen waren aardig en ik ging voor het eerst een zwarte piste af! Oostenrijk is alleen wel een stukje duurder dan bijvoorbeeld Frankrijk. Maar eigenlijk is dat het wel waard. Ik zou de volgende keer in ieder geval wel met het vliegtuig gaan. Scheelt tijd en stress.

De hamvraag blijft natuurlijk. Jaagt deze vos op vos?
Mayrhofen Oostenrijk