Verder naar bericht

Pinksteren in sprookjesachtig Luxemburg

Wat doe je als je door Pinksteren een lang weekend hebt maar geen vakantie uren om er echt een lange vakantie van te maken? Dan zoek je een uitstapje in de buurt. Luxemburg is zo’n 4 uur rijden vanaf de Randstad in Nederland. Goed te doen dus! Tóch ben ik er in de 32 jaar dat ik nu op de aarde vertoef nog nooit heen geweest. Waarom weet ik eigenlijk niet. Misschien omdat ik stiekem had verwacht dat het een beetje saai zou zijn? Dat er niet heel veel te doen zou zijn? Boy, I was wrong!
Luxemburg park

Op naar Luxemburg!

Op vrijdag ochtend pakte ik mijn trolley in en ging eerst naar werk. Rond 17 uur stapte ik op de trein naar Den Haag HS. Daar werd ik opgepikt door mijn vriend. We reden vervolgens naar Luxemburg. Mijn vriend heeft sinds kort een leaseauto wat erg relaxed is want daardoor was ons vervoer gratis.

Omdat het in Den Haag nogal druk was en we onderweg nog wat wilde eten (ga NIET naar de de La Place! Vre-se-lijk slecht) kwamen we pas rond 23:00 uur aan bij ons hotel. We verbleven in het Campanile Luxembourg airport hotel. Van vliegtuigen hebben we niets gemerkt. Het was er lekker rustig en je kunt er gratis parkeren.  De kamer die we boekte was inclusief ontbijt en dat was meer dan ok. Flink uitgebreid en meer dan genoeg. voor 3 nachten betaalden we zo’n 136 euro per persoon. Gezien ons gratis vervoer vonden wij dit prima.

Corniche: het balkon van Luxemburg

De volgende dag besloten we om naar het centrum van Luxemburg te gaan. Omdat het centrum autovrij is en je er omheen alleen betaald kunt parkeren besloten we met de bus te gaan. De halte zit op 50 meter lopen van het hotel én de bus is gratis op zaterdag! Binnen no-time ben je in het centrum van Luxemburg. We liepen via een mooi park naar het oude centrum. Hier heb je een soort ‘balkon route’ genaamd Corniche. En vanaf daar kun je mooi uitkijken over het oude gedeelte van de stad.

Prachtig uitzicht over het oude gedeelte van Luxemburg vanaf ‘het balkon’
Luxemburg CornicheLuxemburg oude gedeelteLuxemburg wandelingLuxemburg skateparkLuxemburg wandelenLuxemburg viaductPittoresk LuxemburgLuxemburg kunstLuxemburg wandelen

De Notre Dame Kathedraal

We zijn even gaan afkoelen in de Notre Dame kathedraal. Stiekem vond ik het een beetje tegenvallen. Maarja als je zoveel kathedralen hebt gezien zoals wij dan raak je een beetje verwend. Er was op het moment wel een dienst bezig (denk een communie, want: kinderen) en dat was dan wel weer leuk om te zien.
Luxemburg Notre DameLuxemburg Notre Dame

Bockkazematten

Daarna op naar de Bockkazematten. Voordat we naar Luxemburg gingen heb ik eerst even het blog van Explorista gecheckt en daar las ik dat je blijkbaar alleen contant kon betalen. Dus we waren goed voorbereid en hadden contant geld bij ons 🙂 De Kazematten bestaan uit ondergrondse tunnels die vroeger gebruikt werden voor de verdediging van de stad. Vanuit de tunnels heb je hier en daar openingen die uitzicht geven op verschillende plekken in de stad. Voor mensen met een angst voor spinnen: don’t look up…
Luxemburg Kazematten Luxemburg Kazematten

Nationaal Historisch Museum Luxemburg

Wat hebben we nog meer gedaan? We zijn nog naar het Nationaal Historisch Museum geweest. Hier vind je onder andere schilderijen uit de oudheid, vondsten zoals oude munten en vazen en helemaal beneden gaat het zelfs door tot de prehistorie. We hebben niet alles gezien want na een dag lopen was het batterijtje wel een beetje op.

Deze lolbroek vind je in het Nationaal Historisch Museum Luxemburg
Schilderij Luxemburg museum
We sloten de dag af met een maaltijd bij La Boucherie. Ik bestelde een vegetarische salade voor 15 euro en OMG wat was dat ding groot! Je kunt m makkelijk met z’n tweeën delen.
We sliepen die avond best wel vroeg want ik was he-le-maal kapot. Zo gaat dat als je oud wordt he. Haha.
Luxemburg salade

2 Comments

  1. Leuk om je blogpost te lezen en fijn dat ik heb kunnen helpen! 🙂

    • Boon64 Boon64

      Haha ja heel erg fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.