Verder naar bericht

Op kastelenjacht in Vianden

Onze tweede dag in Luxemburg bracht ons naar een paar kastelen. Eerste stop: Vianden. Dit kasteel is in redelijk goede staat en ligt op zo’n 40 minuten rijden vanaf Luxemburg. Toen wij er waren was het enorm druk. Waarschijnlijk omdat het zondag was én eerste Pinksterdag. Het kasteel is zeker de moeite waard en ligt in een hele mooie omgeving. Er zijn ook wat films opgenomen zoals George and the Dragon en Shadow of the Vampire.
Kasteel Vianden uitzichtKasteel ViandenVianden KasteelUitzicht vanuit kasteel Vianden Kasteelhaard Vianden Keuken kasteel Vianden

Met de kabelbaan naar de top van Vianden

Na ons bezoek zijn we nog even naar het dorpje zelf (Vianden) geweest. Heel schattig en pittoresk. Net uit een sprookjesboek. Hier heb je ook een stoeltjes lift waarmee je naar boven kan. Niet heel erg hoog maar toch leuk want zo heb je een mooi uitzicht over het dorpje. En het is maar een klein stukje weer teruglopen.
Uitzicht ViandenDorpje ViandenVianden pittoresk dorpjeVianden stoeltjeslift

Kasteel Bourscheid

Omdat er verder niet zo heel veel te doen is hadden we tijd over. We besloten om nog wat kastelen te bezoeken. Zo gingen we door naar Bourscheid. Hier vind je de ruïnes van Kasteel Bourscheid. Er staat onder andere een toren waarin je met wat fantasie zo Rapunzel haar haar ziet laten vallen voor een prins. Helaas is er wel erg weinig over van het voormalige kasteel. Gelukkig zijn ze wat delen aan het restaureren.
Kasteel BourscheidKasteel Bourscheid Kasteel Bourscheid

Ech-Sur-Sure

Daarna reden we door naar Ech-Sur-Sure (route via reisbloggers.nl). Hier staan ook wat ruïnes die je kunt beklimmen. Ik weet niet of ik deze echt zou aanraden omdat dit toch wel de minste van het stel is. Ik zou dan toch liever iets bezoeken wat in betere staat is.
Ech-sur-Sure
We kwamen onderweg nog de Nissan 350 en 370 Z fanclub tegen. Mijn vriend heeft zelf een Nissan 350 Z en je schijnt ze niet zo heel veel te zien. Bij het zien van deze stoet met ten minste 15 auto’s stond hij dan ook bijna te kwijlen. Op dat moment vonden we het wel jammer dat we zelf niet met de Nissan waren gekomen.

’s Avonds aten we pizza bij de Vapiano in het business gedeelte van Luxemburg. Niet een heel erg gezellige omgeving, maar Vapiano is altijd goed. Zeker als je kiest voor pizza in plaats van pasta en niet een uur hoeft te wachten.

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.