Ga naar de inhoud

Venetië & Verona

Mijn eerste echte zomervakantie in het buitenland  bracht me in 2005 naar Italië. De voorouders van mijn vriend komen uit Italië en daarom wilde hij er graag heen. Met de auto. We reden toen nog in een Ford Probe (sportmodel) dus het heeft aardig wat geld gekost om er te komen.

Ik moet deze trip nodig een keer over doen, al was het maar voor de kwaliteit van de foto’s.

Cottage in de bergen met zebra muggen

We zaten in een huisje ergens in de bergen, via de Personeelsvereniging van ons werk. Het was bijna onmogelijk om te vinden. Toen we binnen kwamen schrok ik wel even. Alles was flink gedateerd en het rook er nogal muf. Alsof ik bij mijn oma ging logeren.

We hebben er maar het beste van gemaakt. Er zat een grote tuin bij wat fijn was alleen stikte het van de wespen en (zoals wij ze noemden) zebra muggen. Zwart wit gestreepte krengen die enorm grote muggenbulten achterlieten.

Italië huisje in de bergen Italië huisje in de bergen Italië huisje in de bergen Italië huisje in de bergen Italië huisje in de bergen Italië huisje in de bergen Italië huisje in de bergen Italië huisje in de bergen Italië huisje in de bergen

Venetië met zon en regen

We zijn dus niet heel veel in het huisje geweest en zijn lekker veel weggeweest. Bijvoorbeeld naar Venetië. Wij zijn er in totaal twee keer geweest één keer per trein en één keer met de auto (en boot natuurlijk). De eerste keer regende het enorm en stond het hele San Marcoplein onder water. De tweede keer scheen de zon en was alles gelukkig droog. Dat leverde overigens ook hele leuke ‘vergelijking’ foto’s op.
Venetië Italië
Het Sint Marco plein ondergelopen…
blank
En met zon!
Venetië Italië

De keer dat we met de auto gingen werden we bijna opgelicht door een stel mannen die claimde dat het eiland alleen te bereiken was via hun speedboot, voor 40 euro. Ze waren vrij agressief. Wij hebben vriendelijk bedankt. Er is namelijk gewoon een openbaar vervoer boot die je voor 3 euro naar de drijvende stad brengt.

San Marco basiliek

Natuurlijk zijn we in de San Marco basiliek geweest. We moesten daar wel eventjes voor in de rij staan. Verder zijn we nog naar glas eiland Murano geweest waar ik een hele mooie glazen haan voor mijn vader heb gekocht. Helaas waren we te laat om de glasblazers aan het werk te zien. Normaliter kun je dus een rondleiding volgen en zien hoe die prachtige figuren gemaakt worden. Verder hebben we door de kleine straatjes geslenterd die het eiland rij is en ons vergaapt aan de mooie dingen die er verkocht worden.

Venetië Italië Venetië San MarcoVenetië Italië
Op het glaseiland Murano
Venetië Murano

De brug der zuchten

De brug op onderstaande foto noemen ze de brug der zuchten omdat veroordeelden hier vroeger over heen moesten lopen, voordat ze in de kerkers werden opgesloten. Vanuit die gevangenis zagen ze voor de laatste keer het daglicht. Vandaar de naam ‘brug der zuchten’.

Venetië brug der zuchten

Venetië = duur

Een tripje naar Venetië is niet goedkoop. Alles is er duur, entree, souvenirs, eten en drinken en natuurlijk de gondelvaarten die je kunt doen. Wij hebben het niet gedaan omdat we het te duur vonden. Volgens mij was het toen zo’n 60 euro. Waarschijnlijk is het nu drie keer zo duur. Hadden we het toen toch maar gedaan.
Venetië gondelsVenetië

Verona, stad van de liefde

Verona staat bekend als de stad van de liefde. Je vindt er namelijk het balkon van Romeo & Julia. Onder het balkon staat een beeld van Julia waarvan de rechterborst een beetje versleten is. Iedereen legt daar z’n hand op omdat het geluk zou brengen.

Verona balkon JuliaVerona Italië JuliaUitzicht Verona Verona ItaliëUitzicht VeronaVerona Italië

Venetiaans masker kopen in Verona

Je kunt natuurlijk in Venetië voor véél te veel geld een masker kopen. Of je gaat naar Verona. Op de markt kun je de mooiste maskers kopen in allerlei kleuren. Of het echt authentiek is weet ik niet. Ik vermoed van niet. Ik denk dat als je een echt handgemaakt masker wilt hebben dat je daar waarschijnlijk wel een paar honderd euro voor kwijt bent.

Verona Italië markt

Verona’s kathedralen

Helaas was de Arena van Verona gesloten voor onderhoud toen wij een bezoek brachten aan de stad. Maar we zijn wel naar het archeologisch museum en Romaanse theater geweest. En, kathedraal lovers als we zijn, hebben vijf basilieken (je kon een combi kaart kopen) bezocht in twee dagen. Waar we ook heen gaan, we moeten altijd een kerk/ kathedraal bezoeken.

Scaligeribrug Castelvecchio

Lans de rivier (de Adige) lopende kom je bij de Scaligeribrug bij het Castelvecchio. Een bouwwerk uit de 14e eeuw waar nu een museum in zit. Mooi om te zien, jammer alleen dat het helemaal ondergescheten is door duiven.
Scaligeribrug Verona

Vicenza

In Vicenza zijn we maar een dagje geweest en hebben we rondgeslenterd door de stad en wat musea bezocht. Heerlijk warm was het die dag. Genoten van de zon.
Vicenza Italië

Parco Natura Viva

Hou je van dieren? Dan kun je ervoor kiezen om een dagje naar Parco Natura Viva te gaan. Een dierentuin waar je tussen de ‘wilde’ dieren door rijdt. Neushorens, leeuwen, tijgers, je ziet het allemaal. Verzocht wordt om je raampjes dicht te houden. Sommige mensen vonden dat onzin en hielden er hun 1 jarig kind voor…
Natura Viva Italië

Gardameer

De ena laatste dag van onze ‘Verona & Venetië’ vakantie besloten we naar het Gardameer te gaan. We hebben een klein bootje gehuurd (geen vaarbewijs nodig) en zijn het meer op gegaan. Ik heb nog even lekker gezwommen in de zee. Genieten was het, lekker in de zon.

Máár ik kan het niet vaak genoeg zeggen: smeer je in! Mijn rug was compleet verbrand en twee dagen laten zat ik in het regenachtige Nederland met een verbrandde rug. Heel stom.

Het Gardameer is een populaire plek. Er zitten namelijk veel campings in de buurt. Ideaal voor gezinnen maar ook mensen zonder kinderen.
Gardameer Italië Gardameer Italië Gardameer Italië Gardameer Italië

Gardaland

Heb je kinderen of hou je gewoon van pretparken? Dan mag een bezoekje aan Gardaland niet ontbreken. Denk aan de Efteling of Disney Parijs. Groot en mooi pretpark met veel water attracties natuurlijk. En dat is heel fijn want in de zomer is het enorm heet in Italië. Heb je genoeg van de attracties? Laat dan jezelf vereeuwigen op een ‘wanted’ poster. Dead or alive.
Gardaland Italië Gardaland ItaliëItalië Gardaland