Ga naar de inhoud

Pompeii

Pompeii. De laatste bestemming van onze roadtrip door Italië. We zaten in een mooi B&B met ontbijt. Wel een beetje in een achterbuurt, maar voor twee nachten was het prima.

De historie van Pompeii

Pompeii is een oude stad die ooit bedolven is door lava uit de Vesuvius vulkaan. De overblijfselen kun je bezoeken. Ik vond het best wel indrukwekkend. Ook omdat ze versteende mensen hebben gevonden in foetus houdingen. Die mensen werden totaal overvallen door de uitbarstende vulkaan en de lava.
Italië Pompeii

Bezoek Pompeii nu voordat het weg is!

Als je deze stad wilt bezoeken moet je snel zijn. In Rome hoorde we van de receptioniste, die een kunst studie deed, dat de overheid vrij weinig geld steekt in het behouden van archeologische vindplaatsen zoals Pompeii. Elke week stort er wel weer iets in of brokkelt er iets af. En niemand die er wat aan doet. Dus als je gaat. Ga dan snel voordat het weg is!

En als je gaat, draag dan een lange broek en een shirt met lange mouwen. Wij hebben de hele dag last gehad van een soort rare vliegen die je zelfs door je spijkerbroek heen staken! Eerst vroeg ik me nog af of het geen hagedissen waren (die zitten daar heel veel) maar dat was niet zo. Of misschien kwamen ze af op onze zonnebrand? Onmisbaar in Pompeii want het is mega warm en de zon schijnt fel.
Italië Pompeii
Italië Pompeii
Italië Pompeii
Italië Pompeii
Italië Pompeii
Italië Pompeii hagedis

Vesuvius

Aan het eind van de dag vertrokken we naar de Vesuvius. Helaas waren we net een half uur te laat om de vulkaan nog op te mogen. Maar dat was waarschijnlijk toch niet gelukt aangezien mijn vriend nog steeds met krukken liep.

Natuurlijk is er nog veel meer te zien. Een eindje verderop ligt de zee waar je nog mooie dorpjes schijnt te hebben. En ik had heel graag nog een bezoekje gebracht aan Napels. Maar helaas hadden we daar geen tijd meer voor. Daar moeten we nog een keertje voor terug komen.

Italië Pompeii Vesuvius
Italië Pompeii Napels

Vermoeid maar voldaan naar huis

We leverden onze huurauto in op het vliegveld van Napels en vlogen vervolgens terug naar Nederland. In ongeveer twee weken hebben we heel veel van Italië gezien en heel veel gedaan. En dat met een rolstoel notabene! Als ik erop terugkijk denk ik wel eens, waar zijn we aan begonnen. Het was in ieder geval één van de meest vermoeiende vakanties ooit. Maar het was ook wel weer heel erg leuk. We hebben gehuild, we hebben gelachen. We hebben gestrest maar ook enorm genoten. Een vakantie van uitersten.