Naar de inhoud springen

St. Jean D’arves

De eerste keer dat ik op wintersport ging was in 2005, naar St. Jean D’arves. Een klein plaatsje in het wintersport gebied van Les Sybelles. We keken onze ogen uit. Wat prachtig al die bergen met sneeuw op de toppen! Dat hadden we nog nooit eerder gezien.

Grappig, want als ik nu de foto’s terug kijk denk ik ‘jezus wat lag er weinig sneeuw!’ Maarja als beginner heb je daar geen erg in. En je staat toch alleen maar op de baby heuvel.

Ik had toen nog geen digitale camera dus de meeste foto’s zijn gescand en niet heel scherp
Frankrijk St. Jean D'arves
Op deze heuvel hebben we de hele week geskied
Frankrijk St. Jean D'arves
Kijk dan hoe weinig sneeuw!
Frankrijk St. Jean D'arves

St. Jean D’arves is erg klein en vooral geschikt voor beginners. Er is één grote afdaling waar we de hele week gespendeerd hebben met onze skigroep en toffe skileraar Jean-Claude. Een man van 70 jaar oud die met een flinke vaart de berg af ging. Zelf konden we nog niet zoveel na die week. Pizza skiën (je weet wel de punt vorm) en dat was t wel. Parallel skiën zat er voor mij nog niet in.

Met onze skileraar Jean-Claude
Frankrijk St. Jean D'arves

We hebben een ongelofelijk leuke week gehad en ik heb er mooie herinneringen aan overgehouden. Natuurlijk een berg souvenirs gekocht voor iedereen. Mokken, koekblikken, sleutelhangers. Iets wat ik nu niet meer zou doen want ja, je raakt verwend. Het ‘been there done that’ verhaal. In 2012 gingen we naar La Toussuire wat ook in het gebied Les Sybelles ligt. We zijn toen naar St. Jean D’arves geskied (gelukkig konden we dat inmiddels zelfstandig).

Pizzapunt remmen
Frankrijk St. Jean D'arves Frankrijk St. Jean D'arves Frankrijk St. Jean D'arves

Het grappige is dat je je niet kunt voorstellen dat je een week lang op zo’n mini heuvel gestaan hebt. We hebben er flink om kunnen lachen. Ik zou nu nooit meer naar zo’n plek gaan omdat het gewoon te klein is. Er is niets te doen in het dorpje (hoewel ze sinds 2005 wel uitgebreid hebben) en ik kijk toch altijd wel graag winkeltjes etc. Maar voor toen was het prima.

We verbleven in Les Chalets des Marmottes (huisje met het sterretje erboven)
Frankrijk St. Jean D'arves
Frankrijk St. Jean D'arves

Je kunt geen reactie plaatsen, maar trackbacks en pingbacks zijn beschikbaar.