Naar de inhoud springen

Samoëns – Le Grand Massif

Samoëns is een klein wintersport dorpje in Frankrijk in het Le grand Massif gebied. Ik geloof dat dit ons derde jaar op wintersport was en dat ik eindelijk een keer van de zwarte piste af ging. We verbleven in Le Grand Tettras. Je moest dan met je ski’s uit een soort garage omhoog lopen en dan met de bus naar de piste. Echt niet te doen.
blankSamoëns Frankrijk wintersport

Zon, sneeuw, hagel en regen

We hebben deze vakantie zo’n beetje alles meegemaakt qua weer. Sneeuw, regen, hagel en op de laatste dag een enorme sneeuwstorm. Onze ski’s verdwenen compleet onder de enorme sneeuwlaag van 30 centimeter. We zijn toen maar weer naar beneden gegaan met de lift want het waaide en sneeuwde zo erg. Je kont niets meer zien.
Samoëns Frankrijk wintersport Samoëns Frankrijk wintersport Samoëns Frankrijk wintersport Samoëns Frankrijk wintersport Samoëns Frankrijk wintersport

Naar de film in Samoëns – alles in het Frans

Ook zijn we een keer naar de film geweest. Aliëns draaide maar in Frankrijk synchroniseren ze alles na. Dus we moesten een beetje van de beelden raden wat er gebeurde. Ik heb de eerste twee jaar op de middelbare school wel Frans gehad maar daarna stapte ik over op Duits. Kortom, we kwamen er niet echt uit.

Mooi, groot gebied

Le Grand Massif is een mooi gebied om te gaan skiën of snowboarden. Toen wij er waren (eerste week van januari) lag er niet super veel sneeuw, maar dat werd dus op de laatste dag nog even goed gemaakt 🙂 Verder een klein gezellig dorpje. Geen ervaring met de aprés ski helaas. Verder zeer betaalbaar (goedkoper dan Oostenrijk of Zwitserland) en qua pistes prima gebied om naartoe te gaan op wintersport.
Samoëns Frankrijk wintersport Samoëns Frankrijk wintersport Samoëns Frankrijk wintersport Samoëns Frankrijk wintersport Samoëns Frankrijk wintersport Samoëns Frankrijk wintersport

Je kunt geen reactie plaatsen, maar trackbacks en pingbacks zijn beschikbaar.