Naar de inhoud springen

Les Deux Alpes

Les Deux Alpes is één van de grotere, populaire wintersport gebieden in Frankrijk. Je hebt er allemaal leuke winkeltjes, restaurants, pubs een paar discotheken en zelfs een bioscoop. Dus ook als je niet kan skiën of snowboarden kun je je hier prima vermaken.

De eerste keer dat we naar Les Deux Alpes gingen was in 2006. We waren toen tweedejaars skiërs. Daarna kwamen we in 2016 en 2017 terug om te leren snowboarden.

Les Deux Alpes Frankrijk WintersportLes Deux Alpes Frankrijk WintersportLes Deux Alpes Frankrijk Wintersport

Voor beginners en gevorderden

De pistes zijn groot en erg divers. Veel blauw (beginners) en enkele rode en zwarte pistes voor de meer gevorderde wintersporters. Het is een prima gebied om te leren skiën of  snowboarden.

Les Deux Alpes op de ski's Les Deux Alpes op de ski's

Veel mensen vinden Frankrijk minder gezellig dan Oostenrijk of Zwitserland maar ik vind dat persoonlijk wel meevallen. Ook in Les Deux Alpes kan het super gezellig zijn. Het is maar wat je er zelf van maakt. Plus Frankrijk is als wintersportland zeer betaalbaar.

Les Deux Alpes Frankrijk WintersportLes Deux Alpes Frankrijk Wintersport Les Deux Alpes Frankrijk Wintersport

Les Deux Alpes met de bus of het vliegtuig

We gaan meestal met de bus op wintersport omdat het goedkoop is. De tweede keer dat we naar Les Deux Alpes gingen kreeg mijn vriend vlak voor vertrek een gigantische migraine aanval. Niet echt fijn als je vervolgens nog een uur of 16 in een bus moet zitten. En daarna moet je nog een hele dag wachten tot je kunt inchecken.

De derde keer namen we daarom het vliegtuig. Veel relaxter en tegen de tijd dat we met onze transferbus aankwamen konden we meteen inchecken. Het is wel iets duurder maar niet eens heel veel. Natuurlijk moet je op het vliegveld wachten en we hadden door de sneeuw ook nog vertraging van een paar uur. Maar toch, je kunt dan in ieder geval rondlopen en hoeft niet heel lang te zitten.
Les Deux Alpes Frankrijk Wintersport

Accomodatie & ski/ snowboard verhuur

De eerste keer dat we naar Les Deux Alpes gingen verbleven we in Résidence aiguille Lodge. Het was toen bijna nieuw en je kon (als er genoeg sneeuw lag) helemaal terug skiën naar je appartement. Heel fijn.

Les Deux Alpes Residence Aquile Lodge

We verbleven de tweede keer in Alpina Lodge en kregen in plaats van een 2-persoons studio een 6-persoons huisje! Erg blij mee. Goede accommodatie met grote verwarmde ski lockers waar je mooi je materiaal in kwijt kunt. En dat materiaal huurde we bij de Intersport en was ook prima. Als er wat aan de hand is (ik had twee verschillende bindingen op mijn board) dan kun je altijd weer even langslopen.
Les Deux Alpes Frankrijk Wintersport Les Deux Alpes Frankrijk Wintersport
Les Deux Alpes Frankrijk Wintersport

Ski- of snowboardlessen

Wij boeken onze wintersport trip meestal met Sunweb en in het begin boekte we er dan meteen skilessen bij. Skilessen zijn meestal groepslessen via L’ecole du ski Francais. We hebben in totaal zo’n 4 jaar les gehad. Snowboarden wilde we wat sneller leren en daarom hebben we zelf privé lessen geboekt bij de International ski- and snowboard school in Les Deux Alpes. Hele leuke snowboard leraar gekregen en na vijf dagen les konden we degelijk naar beneden. Privé lessen zijn wel duur, 50 euro per uur, maar het is het zeker waard.
Les Deux Alpes Frankrijk Wintersport Les Deux Alpes Frankrijk Wintersport

Ice cave

Tot onze grote verbazing was er een ijsgrot te vinden bovenop de berg. Men had deze handmatig uitgehakt en binnenin ijsbeelden gemaakt. Heel leuk. Je moest er wel toegang voor betalen maar dat was niet zoveel.
Les Deux Alpes Frankrijk Wintersport Les Deux Alpes Frankrijk Wintersport Les Deux Alpes Frankrijk Wintersport

Treintje

Als je helemaal naar boven wilt dan moet je met het treintje. Ik keek mijn ogen uit want volgens mij hadden we dit nog nooit gedaan.
Les Deux Alpes Frankrijk Wintersport

Zon, zon en dan opeens… sneeuw

Ons eerste jaar in Les Deux Alpes hadden we voornamelijk zon. Alleen de laatste dag was er een kleine storm bovenop de berg. Het tweede jaar was een beetje hetzelfde. De laatste dag begon het opeens enorm te sneeuwen.

Het tweede jaar was ook wat minder gezellig omdat mijn vriend bijna de hele week ziek was. Ik heb dus bijna alle lessen alleen gevolgd en heb solo gesnowboard, wat gelukkig best wel goed ging. Wel een paar keer heel nasty gevallen. Op de een of andere manier val je toch harder van een snowboard dan van ski’s (naja ik in ieder geval).
Les Deux Alpes Frankrijk WintersportLes Deux Alpes Frankrijk Wintersport Les Deux Alpes Frankrijk WintersportLes Deux Alpes Frankrijk Wintersport

En there comes the snow! Mijn gezicht was hierna nog een paar dagen lang rood.

Les Deux Alpes Frankrijk WintersportLes Deux Alpes Frankrijk Wintersport

Je kunt geen reactie plaatsen, maar trackbacks en pingbacks zijn beschikbaar.