Naar de inhoud springen

La Toussuire – Les Sybelles

La Toussuire is een wintersport gebied in Les Sybelles waar je urenlang kunt skiën of snowboarden. Wij verbleven er met oud en nieuw in 2012.
Wintersport La Toussuire Frankrijk

Voor gevorderd & beginners

Les Sybelles is met 109 rode pistes zeer geschikt voor gevorderde wintersporters. Maar ook voor beginners heeft het gebied genoeg te bieden. Voor ons zelf het eerste jaar op de pistes zonder ondersteuning en lessen. We hebben wat tochten gemaakt naar in de buurt gelegen plaatsen als Le Corbier én St. Jean D’arves. Voor ons een mooie herinnering want de eerste keer dat we op wintersport gingen was naar St. Jean D’arves.

Er zijn wel wat dingen veranderd. Zo zijn er veel meer gebouwen bij gekomen. Maar de ‘grote’ piste was nog ongeveer hetzelfde gebleven. We moesten er een beetje om lachen ‘haha, dat we daar toen niet vanaf durfden’.
Wintersport La Toussuire Frankrijk Wintersport La Toussuire Frankrijk
Een kort bezoekje aan St. Jean D’arves
Wintersport La Toussuire Frankrijk

Prima plek voor een rustige wintersport

La Toussuire heeft een kleine winkelstraat waar je souvenirtjes kunt kopen. Ook zijn er genoeg restaurants en barretjes. Zo groot als Les Deux Alpes is het niet. Wij waren er met oud en nieuw 2012 en ik moet zeggen dat ik er meer van verwacht had. Er was geen vuurwerk (misschien ook niet zo handig in verband met lawines?) wat een beetje teleurstellend was, er waren nauwelijks mensen in de winkelstraat, er was geen groot feest. Eigenlijk was het best wel saai. Leuk gebied om te wintersporten dus maar minder om oud en nieuw te vieren. Tenzij je met een grote groep bent misschien (wij gaan altijd met z’n tweeën).
Wintersport La Toussuire Frankrijk Wintersport La Toussuire Frankrijk

Zon en sneeuw

Tijdens deze vakantie hebben we zon gehad maar ook sneeuwstormen. Stiekem vind ik de sneeuwstormen (mits niet super harde wind) niet zo heel erg want meestal is het dan veel rustiger op de pistes. En ik hou ook gewoon heel erg van sneeuw omdat we het in Nederland bijna niet hebben.

Zo heb je zon…
Wintersport La Toussuire Frankrijk
En zo niet meer
Wintersport La Toussuire Frankrijk Wintersport La Toussuire Frankrijk Wintersport La Toussuire Frankrijk
Ik hou van sneeuw!
Wintersport La Toussuire Frankrijk

Wintersport met Sunweb

We gaan meestal op wintersport met Sunweb omdat we niet zelf willen rijden. Sunweb heeft (mijn mening) goede prijzen en de busrit is meestal goed te doen. Problemen zijn ook vaak snel opgelost. Zoals toen we op een dag terugkwamen in ons huisje en er water uit het plafond in de lamp lekte.

Het huisje, dat verder prima in orde was.
Wintersport La Toussuire Frankrijk