Ga naar de inhoud

Disneyland Parijs

Ik ben gek op pretparken en dan met name Disney. Ik ben inmiddels al zo’n vier keer naar Disneyland Parijs geweest, waaronder één keer met oud en nieuw. Het park bestaat sinds 1992 en werd in 2002 uitgebreid met een tweede gedeelte. Disneyland Parijs is met 14 miljoen bezoekers per jaar het populairste pretpark in Europa.
Disneyland ParijsDisneyland ParijsDisneyland Parijs

Disney heeft naast Parijs ook nog parken in Los Angeles, Japan, China, Orlando en Hawaii. Als je naar een park gaat kun je er meteen een hotel bij boeken. Ik deed dit nooit omdat ik dacht dat het heel duur was. Maar de laatste keer dat ik met vrienden heen ging boekten we een combi deal (tickets + hotel + buffet) en dat was best wel voordelig.

Het enige wat prijzig blijft is de merchandise en eten in het park. Je kunt beter zelf wat meenemen. De laatste keer dat ik er was werd dit gewoon toegestaan.

Disneyland merch, duur maar wel heel cute
Disneyland ParijsDisneyland Parijs

De Disneyland parade

Twee keer per dag is er een parade in het park. Erg leuk om mee te maken. De parade past zich aan aan de seizoenen. Met de kerst dragen de karakters bijvoorbeeld kleding in kerst thema. En met Halloween is er een ‘enge’ parade.
Disneyland Parijs Disneyland Parijs Disneyland Parijs Disneyland Parijs Disneyland Parijs

Disneyland Parijs attracties

Disneyland is leuk voor jong en oud, wat betekent dat er dingen te doen zijn voor kleine kinderen én volwassenen.

Disneyland Parijs
Het spookhuis
Disneyland Parijs
Rex van Toy Story bij Disney Studio
Disneyland Parijs
Pirates of the Carribean
Disneyland Parijs
Space Mountain
Disneyland Parijs
Toy Story is leuk voor jong en oud
Disneyland Parijs