Verder naar bericht

Londen

Londen is een geweldige stad waar ik al zo’n zes keer geweest ben. De eerste keer was met schoolreisje, spannend want het was ook meteen mijn eerste keer naar het buitenland. Daarna ben ik er nog een paar keer geweest met mijn vriend en vrienden. Helaas ben ik een hoop van mijn foto’s kwijtgeraakt dus ik moet er snel nog een keer heen!

De allereerste keer vliegen, naar Londen

Na de middelbare school ging een vriendin van me in Londen studeren. Ik besloot haar op te zoeken en zou voor het eerst van mijn leven gaan vliegen én ik ging ook nog eens helemaal alleen. Eenmaal door de gate had ik geen idee waar ik op moest letten. Natuurlijk werd de gate gewijzigd en stond ik dus te wachten bij het verkeerde nummer. Toen ik op het toilet zat hoorde ik opeens een oproep ‘passenger Boon heading to Heahtrow you are delaying the flight, immediate boarding at gate blabla’. Ik schrok me rot! Gelukkig was de gate niet ver weg en heb ik het vliegtuig toch nog gehaald. Eenmaal aan boord voelde ik me wel enorm opgelaten en stom. Zoiets is me daarna gelukkig nooit meer overkomen.

Oud en nieuw vieren in Londen

In 2012 heb ik oud en nieuw gevierd in Londen met mijn vriend. Een bijzondere ervaring. We stonden met duizenden mensen langs het water bij The London Eye te wachten tot het vuurwerk zou losbarsten. Het was enorm druk en sommige metro stations waren al om 6 uur ’s middags gesloten. Wij kwamen later aan en hadden dus niet de beste plek. Maar we konden het vuurwerk gelukkig nog redelijk goed zien.

Als ik nog een keer oud en nieuw zou vieren in Londen dan zou ik denk ik een boottocht boeken zoals we deden in Australië. Ja dan betaal je wel wat meer maar het is ook wel een stuk relaxter.

The Londen Eye

Buckingham Palace

Tower Bridge

The Big Ben

Houses of Parliament

Tower of Londen

St. Pauls Cathedral

Camden

Camden is een hele toffe markt waar ze nieuwe en tweedehands dingen verkopen. Het doet me altijd een beetje denken aan Waterlooplein in Amsterdam maar dan veel groter.

Met vrienden ben ik een keer wezen lunchen bij Shaka Zulu. Een enorm mooie zaak met Afrikaans interieur. Overal staan grote, houten beelden en displays. Ik heb er mijn ogen uitgekeken. Afgezien van ons was de toko helemaal leeg. Ik denk dat Shaka Zulu tegen het eind van de middag, in de avond pas echt tot leven komt.

Harrods

Tate Modern

Londen Dungeon

Madame Tussauds Londen

Westminster Abbey

Hyde Park

Uitgaan bij Covent Garden

Toen ik met vrienden naar Londen ging zijn we uit geweest bij Roadhouse in Covent Garden. Echt een geweldige tent. Amerikaans Route 66 sfeertje, burgers, cocktails, live (rock!) muziek en een DJ. Leuke avond gehad, zeer aan te raden als je eens uit wilt in Londen.

Kew Gardens

De Kew Gardens liggen niet bepaald in de buurt van het centrum. Mocht je hier heen willen dan raad ik je aan om vroeg te vertrekken. Je hebt wel een paar uur nodig om dit grote park te verkennen. Waarschijnlijk zijn de tuinen het mooist in het voorjaar en de zomer. Ik was er in de herfst en toen was het behoorlijk koud en grauw.

Ed Sheeran in de O2 Arena

In 2014 ben ik naar Londen geweest met vrienden. Twee van hen zijn Ed Sheeran fan en we gingen dus naar zijn concert in de O2 Arena. Ik was er nog nooit geweest. Leuk om een keer mee te maken.

Ik vond alleen de garderobe een beetje raar. Die is er namelijk niet! Heel Engels zullen we maar zeggen.

Winkelen bij Westfield Shopping Centre

Londen is een walhalla voor mensen die houden van shoppen. Je kunt natuurlijk naar het bekende warenhuis Harrods gaan. Of een van de andere (dure) winkels in het centrum. Maar als je al een paar keer in Londen bent geweest dan heb je dat op een gegeven moment wel een beetje gezien. Daarom gingen wij naar Westfield Shopping Centre bij Shepherd’s Bush.

Je moet wel even goed opletten want ze hebben namelijk een oud Shopping Mall en een nieuwe. Je moet dus niet de oude hebben (hoewel daar wel een goedkope Pound Shop zit met leuke spulletjes).

Westfield Shopping Centre is groot, mooi en duur. Je vindt er ook wel winkels als de H&M en Zara maar die verkopen precies dezelfde spullen als in Nederland. Mocht je gewoon lekker een dagje willen winkelen dan is Westfield Shopping Centre zeker een aanrader.

Leicester Square en M&M World

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.