Verder naar bericht

Brussel

Brussel is de stad van bonbons en manneke pis. Ik ben er denk ik zo’n drie keer geweest. In 2009 en 2011 toen ik naar Rockwerchter ging en later nog een keer.

Het Atomium

Het Atomium is gebouwd voor de  Brusselse Wereldtentoonstelling van 1958. Het monument moet een elementaire cel voorstellen en is gemaakt van staal. Oorspronkelijk werd aluminium gebruikt maar dat werd later vervangen door roestvrijstaal. Het Atomium zou na de wereldtentoonstelling weggehaald worden maar men heeft het uiteindelijk toch laten staan.

Het Atomium ziet er van de buitenkant mooi uit maar de binnenkant is ook indrukwekkend.
Brussel Atomium Brussel Atomium Brussel Atomium Brussel Atomium Brussel Atomium

Manneke pis

Het symbool van Brussel is manneke pis. Het beeld is 58 cm hoog en werd in 1619 gemaakt in opdracht van het bestuurd van de stad Brussel. Het beeldje is al meerdere keren gestolen en bespoten met graffiti. Maar manneke pis keert elke keer weer terug. Zou leuk zijn als mensen het gewoon met rust lieten.
Brussel manneke pis

Het koninklijk Paleis van Brussel

In dit paleis ontvangt de Belgische koning gasten, hij woont er niet. Het paleis is gebouwd rond 1826 en heeft nog een aantal originele stukken uit die tijd. Niet alles is origineel meer omdat met elke nieuwe koning de inrichting van het paleis werd aangepast.
Brussel paleis Brussel paleis

Striproute

In 1993 zijn er een aantal stripfiguren door de hele stad geplaatst. Wil je ze allemaal zien? Dan moet je de striproute volgen door de stad. Wij hebben dat niet gedaan maar zagen wel één van de figuren.
Brussel stripfiguur

Grote markt

De grote markt is het centrale punt van Brussel. Tijdens een oorlog in de 17e eeuw zijn een hoop huizen verloren gegaan maar daarna is alles weer rap opgebouwd. Vroeger werd dit plein vooral gebruikt voor feesten en executies (denk heksen op de brandstapel). Tegenwoordig vind je er allemaal winkeltjes en restaurants.
Brussel Grote Markt Brussel Grote Markt

Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele

De kathedraal van Sint Michiel en Sint-Goedele werd in de 13e eeuw gebouwd. We zijn er naar binnen geweest en de kerk is vanbinnen net zo mooi als vanbuiten.
Brussel kerkBrussel kerk

Brussels Expo

In de Brussels Expo was een tentoonstelling over Egypte en de farao’s. Die konden we natuurlijk niet overslaan.
Brussel ExpoBrussel Expo Brussel Expo

Rockwerchter

Ik ben al een paar jaar niet meer naar festivals geweest maar back in the day vond ik de line up van Rockwerchter een stuk beter dan die van Pinkpop en Lowlands. Op Rockwerchter zag ik ein-de-lijk Queens of the Stone Age. Maar ook Anouk, Limp Bizkit en Linkin Park.

Rockwerchter 2011 Queens of the Stone Age
RockwerchterRockwerchter

De eerste keer ging ik heen met een vriendin en sliepen we op het station (want: geen geld voor een hotel). Maar dat was écht klote. Dus toen ik de tweede keer met mijn vriend heen ging boekten we lekker een hotel.

Rockwerchter 2009 Limp Bizkit
Rockwerchter Rockwerchter Rockwerchter

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.