Ga naar de inhoud

Ziplinen in Monteverde

In Monteverde, Costa Rica vind je de langste zipline in Latijns Amerika. Er zijn in totaal 14 kabels waarvan de Superman met 1 kilometer de langste is. En alsof dat nog niet genoeg is hebben ze ook nog de Tarzan Swing. Een nachtmerrie voor mensen met hoogtevrees.

Ziplinen in Monteverde Costa Rica.

Welke organisatie en welk pakket?

Er zijn twee organisaties die ziplinen aanbieden in Monteverde. Wij boekten de Canopy Tour met Monteverde Extremo. Hierbij vlieg je in ongeveer 2 uur over 14 ziplines. Je betaalt voor dit pakket $ 50 per persoon (in 2019).

Hoe kom je er?

Vanuit Nederland vlieg je binnen 14 uur naar San Jose in Costa Rica. Vanaf daar is het met de auto ongeveer 3 uur rijden naar Monteverde.

Wil je geen auto huren? Er gaan ook bussen van San Jose naar Monteverde. De rit duurt 5 uur.

Wij verbleven bij Casa Jungle Monteverde en vanaf daar is het 20 minuten rijden naar het Extremo park. Als je geen huurauto hebt kun je gebruik maken van de shuttle optie. Dan wordt je opgehaald met een busje.

Voorbereiding

Ik boekte de tour een paar dagen van tevoren online. Je tas en andere spullen kun je achterlaten bij de receptie. Daarna krijg je een harnas, handschoenen en een helm. Vervolgens wordt er kort uitgelegd hoe het allemaal werkt. Hoe je moet afremmen bijvoorbeeld (heel belangrijk).

Ziplinen in Monteverde Costa Rica.

Hier krijgen we een korte introductie en uitleg.

Ziplinen in Monteverde Costa Rica.
Ziplinen in Monteverde Costa Rica.
XIAOYI

Wat vond ik ervan?

Ik vond het best wel spannend. Vooral het remmen (hand op de lijn en dan jezelf omhoog trekken). Maar gelukkig ging alles goed.

Er zijn twee ziplines waar je met z’n tweeën afgaat. Ik was blij dat ik met mijn vriend was want het is toch een beetje awkward om dit met een onbekende te doen (je zit letterlijk aan elkaar geplakt).

Ziplinen in Monteverde Costa Rica.

Over het algemeen vond ik het erg leuk. Alleen de Tarzan Swing vond ik eng. Je staat op een platform waar je vanaf moet springen. Een beetje zoals bungeejumping. De vreselijkste gedachten gingen door mijn hoofd “wat als het koord breekt?” “Wat als die tak breekt!” “Dan ben je gewoon dood”. Gelukkig krijg je niet veel tijd om na te denken. Als je niet zelf springt dan duwen ze je er namelijk gewoon vanaf. Ik vind het toch wel stoer van mezelf dat ik het gedaan heb. Zeker omdat ik hoogtevrees heb.

Ziplinen in Monteverde Costa Rica.
Ziplinen in Monteverde Costa Rica.

Een leuke extra. Op het terrein van Extremo liepen twee ara’s rond. Op zoek naar eten denk ik. Later vlogen ze weer weg. Hoe mooi om twee van deze vogels in twee verschillende kleuren te zien. En zo dichtbij!

Papegaaien in Costa Rica Monteverde.
Papegaai in Costa Rica Monteverde.

Bungeejumpen

Mocht je op zoek zijn naar meer adrenaline dan kun je ook gaan bungeejumpen. Dit ging voor mij iets te ver. Misschien volgende keer.


Meer Costa Rica

Kiikers in Horquetas

Monteverde Cloud Forest

Manual Antonio National Park

Hiken naar Cerro Chirripo

Puerto Viejo

Wat kost een reis naar Costa Rica?