Verder naar bericht

Wat kost vier weken rondreizen in Japan?

De meeste mensen denken dat Japan heel erg duur is. Ik kan je vertellen, dat valt allemaal best wel mee. Hieronder een overzicht van de kosten tijdens onze vier weken in Japan (in 2016).

Mijn trip door Japan kostte me ongeveer 4400 euro. Uiteindelijk kregen mijn vriend en ik beide 600 euro terug van Britisch Airways omdat we op de heenweg 6 uur vertraging hadden. Dus eigenlijk heeft deze vakantie me 3800 euro gekoste. Maar omdat niet iedereen (hopelijk) vertraging heeft op zijn reis laten we dit creditbedrag maar even achterwege.

  • Ik gaf ongeveer 700 euro uit aan een vliegticket
  • We reisde de eerste drie weken rond per trein met de Japan Railpass, deze kostte ons 470 euro per persoon. Lijkt duur maar is echt een aanrader. Openbaar vervoer is duur in Japan.
  • Aan hotels gaven we per persoon 996 euro uit. Ik heb in totaal 600 euro bespaard door in grote steden als Osaka, Kyoto en Tokyo een Airbnb te boeken in plaats van een hotel. Bij het Airbnb in Kyoto zaten zelfs twee gratis fietsen waar me mooi gebruik van hebben gemaakt.
  • De huurauto op Yakushima kostte ons 115 euro per persoon.
  • Een ticket voor de Toppy Ferry van Kagoshima naar Yakushima eiland kostte 130 euro per persoon
  • We zijn in Osaka naar Universal geweest en dat kostte ons (zonder fasttrack tickets) zo’n 70 euro per persoon
  • In Tokyo zijn we naar Disney Sea geweest en dit kostte ons zo’n 60 euro per persoon
  • We hebben per persoon 1800 euro gepind. Van dit geld zijn we uit eten geweest, hebben we metro tickets gekocht en toegangsbewijzen voor tempels.

Eten

Eten in Japan is ongeveer net zo duur als in Nederland. Afgezien van het avondeten als je uit eten gaat. Dat is vaak veel goedkoper. Maar misschien komt dat omdat ik vegetarisch ben en dus geen vlees en vis eet. Wij waren vaak met z’n twee 30 euro kwijt. Als ik in Nederland uit eten ga dan betaal ik dat al in mijn eentje. Ik vond dat dus erg meevallen.

Toegangsbewijzen

Toegangsbewijzen voor Tempels zijn ook niet duur. Meestal vragen ze er tot 500 yen voor (zo’n 3 euro). Maar als je tijdens je vakantie 25 tempels gaat bekijken dan kan het wel oplopen.

Hotels en Airbnb

Mijn vriend en ik zijn niet zo van de Hostels en wij hebben dus elke keer in hotels of een Airbnb gezeten. Afgezien van het capsule hostel in Kyoto. Maar dat was meer voor de ervaring. Je trip naar Japan zou dus goedkoper kunnen uitvallen als je ervoor kiest om in een hostel te verblijven. Maar ik moet eerlijk zeggen dat wij nooit meer dan 35 euro per persoon per nacht hebben uitgegeven.

Autohuur

Benzine in Japan is wel redelijk prijzig. Gelukkig rijden ze er veel in kleine auto’s die niet zoveel verbruiken. De autohuur van 50 euro per dag (op Yakushima in ieder geval) vond ik ook erg meevallen.

Openbaar vervoer

Ga je met de metro? Dan is het misschien handig om een 24 uurs kaartje te kopen. Deze kost zo’n 600 Yen (4,80 euro) en daar doe je de hele dag mee. Het kost meer geld wanneer je losse ritjes maakt en apart moet betalen.

Fietsen hebben wij alleen gedaan in Kyoto. Ik zou niet weten hoe duur het is om een fiets te huren want die van ons zaten gratis bij de Airbnb die ik had geboekt. Het is wel een ervaring dus ik zou het zeker doen.

Pretparken

Volgens mij zijn pretparken altijd duur, waar je ook komt. Japan geen uitzondering. Eten is duur, toegang is duur en je wacht er heel lang voor attracties want het is druk! Maarja als je fan bent en je vindt het leuk dan is het het echt wel waard.

Het is op dit moment niet mogelijk om een reactie achter te laten.