Verder naar bericht

Reuzenijsjes eten in Tokyo

Tokyo is een gigantisch grote stad met meer dan 9 miljoen inwoners! Aan een paar dagen heb je eigenlijk niet genoeg maar ja als je een rondreis maakt en maar beperkt de tijd hebt dan is het niet anders. Wij waren in totaal zes dagen in Tokyo en hebben verschillende dingen gezien en gedaan.

Gyoemmae park

Op dag vijf hebben we de metro gepakt naar Shinjuku Gyoemmae. Het Gyoemmae park is de ideale plek als je op zoekt bent naar een beetje rust.  Niet heel avontuurlijk maar wel leuk en ontspannend. Iets wat we de laatste dagen van onze vakantie wel konden gebruiken.
Gyoemmae parkGyoemmae Tokyo JapanGyoemmae Tokyo

Nakano Broadway

Daarna gingen we naar Nakano. Hier vind je Nakano Broadway, een soort Akihabara maar dan in het klein. Ze zeggen dat als je hier je Manga/ Anime spullen niet kunt vinden, je het nergens kunt vinden. Ik vond hier in ieder geval drie boekjes van Peter Rabbit. Een vriendin van mij is fan van Beatrix Potter en had me gevraagd of ik iets mee wilde nemen van haar uit Japan. Schijnbaar zijn Japanners helemaal fan van Beatrix Potter en Peter Rabbit. Alleen halen ze hun spullen denk ik ergens anders vandaan want ik heb bijzonder weinig Beatrix Potter kunnen vinden in Japan. En hier, in Nakano Broadway vond ik dan toch drie boekjes. Super blij mee.
Nakano Broadway

Daarnaast ontdekte ik dat ze originele schetsen van de teken/ anime film ‘De laatste eenhoorn’verkochten. OMG OMG OMG! Die film keek ik vaak als kind.
Schetsen the last unicorn

Japanse superijsjes van Daily Chico

Maar goed, we kwamen natuurlijk voor de Japanse superijsjes. In de kelder van Nakano Broadway zit Daily Chico. Dit zaakje produceert de grootste ijsjes van Japan. Een soort softijsjes maar dan 8 smaken op elkaar! Een vrouw voor ons ging de uitdaging aan en bestelde zo’n hoorntje. Wij hielden het maar bij drie. En dat was echt meer dan genoeg.
Giga ijsjes Nakano Broadway JapanGiga ijsjes Nakano Broadway Japan

Naar de film bij Tono Shinjuku

Na ons electro/ ijs avontuur vertrokken we weer naar Shinjuku. Hier aten we Japans en speelde een spelletje in één van de entertainment centers die je in heel Japan terug vindt. Een beetje te vergelijken met de kermis bij ons in Nederland. Vervolgens op naar Tono voor de film. Captain America: Civil War. Lekker veel actie. Heb me niet verveeld. Als je naar de film gaat is het goed uitkijken welke tickets je reserveert. Voor 3D en IMAX betaal je namelijk toeslagen. En zo kan een kaartje uiteindelijk 21 euro kosten!

Naar de film in Tokyo
Film Japan Tokyo

Shibuya by night

’s Avonds gingen we nog even naar de Shibuya crossing. Het blijft toch bijzonder als je daar oversteekt. Al die mensen, de lichtjes, de chaos. Je moet het gewoon een keer hebben meegemaakt. Check hieronder mijn slowmo filmpje met horror sounds lol.

Vreemde Japanse werkcultuur

Bizar: het aantal zakenmannen dat rond 23.00 uur helemaal laveloos in pak op de straat ligt. De werkcultuur in Japan zit iets anders in elkaar. Je werkt hier totdat de baas naar huis gaat. En als de baas niet naar huis gaat maar nog even wat wil gaan drinken dan kun je maar beter mee gaan. Tenzij je geen promotie wil maken. Vervolgens zit je dus om 20.00 uur al flink aan de drank waardoor je om 23.00 uur niet meer weet waar je bent en vervolgens in je dure pak maar een tukkie gaat doen om de stoep of tussen een rij fietsen. Heel charmant. Ik begreep van een collega dat het dan ook legaal is om op straat te urineren. Omdat je dan zo bezopen bent dat je niet meer weet wat je doet, en er dus niets aan kunt doen. Bizar much?

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.