Verder naar bericht

Panda’s kijken en Karaoke zingen in Tokyo

Op onze vierde dag in Tokyo regende het eindelijk een keer en bezochten we de Sensoji tempel, Ueno en Akihabara.

Sensoji Shrine

Het Sensoji Shrine bij Asakusa is de oudste en volgens mij best bezochte tempel van Tokyo. Jeetje wat was het hier méga druk! Toeristen, schoolkinderen, markt kraampjes. Overal mensen. Máár wel een mooie tempel om te zien en gratis.
Sensoji Shrine TokyoSensoji Shrine JapanKinderen bij de Sensoji tempelSensoji ShrineSensoji Shrine

Ueno Park & Zoo

Na een kort bezoekje aan het Sensoji Shrine vertrokken we naar Ueno Park. Ook wel het park van de kunsten genoemd. Dit omdat er meerdere kunst musea in de buurt zitten. We besloten spontaan om naar de Ueno Zoo te gaan. De entree was maar 600 Yen per persoon en ze hebben er ook pandaberen. Ik had nog nooit een pandabeer in het echt gezien, vandaar dat ik er heen wilde.
Pandabeer Ueno parc TokyoUeno ZooUeno ZooUeno Zoo

Binnen toch een beetje spijt. Zielig om grote beesten als olifanten en gorilla’s achter glas en hek te zien zitten. Beesten horen natuurlijk niet in een dierentuin. Maar de twee panda’s leken het wel naar hun zin te hebben. Geen wonder. Een pandabeer beweegt zo min mogelijk om zijn energie op te sparen. Eigenlijk zitten ze dus alleen maar de hele dag te eten. Een pandabeer is daarmee als één van de weinige dieren gebaat bij het leven in een dierentuin. Zo min mogelijk doen en zoveel mogelijk eten.

Natuurlijk moest ik na ons bezoek zelf ook even wat eten. Ik kocht… een pandabroodje!
Pandabroodje Tokyo

Akihabara

En we gingen weer op pad. Op naar Akihabara, het electronica center van Tokyo. Je vindt hier allemaal winkeltjes met computers accessoires. Maar ook Manga, Star Wars en Marvel spulletjes. En dat alles in een grote zee van neon lichten. Waar je ook kijkt, overal zie je gigantische billboards en neon lampen. Welcome to electronic paradise.
Akihabara Tokyo Dragonball Z Akihabara TokyoAkihabara mangaManga girl TokyoVis koekjes TokyoAkihabara

Shinjuku

Daarna op naar Shinjuku waar we gingen eten bij Casa Tequila. Klinkt niet heel Japans? Dat klopt, het is namelijk een Mexicaans restaurant. Ideaal voor een vegetariër like myself én het was ook niet duur. Eigenlijk hadden we wel naar Robot Café gewild. Een grote overdadigheid aan Neon en plastic. Maar entree alleen al kostte 8000 Yen per persoon. En dan moest je nog wat eten en drinken. Dat vonden we iets teveel van het goede.
Shibuya
Robot café
Robot Café

Karaoke bij Karaoke Kan!

Wat we natuurlijk wel hebben gedaan is karaoke zingen! Als je in Japan bent dan mag je dit echt niet overslaan. Of je nou goed kunt zingen of zo vals als een kraai. Wij gingen naar het populaire Karaoke Kan. Je betaalt per 30 minuten en moet verplicht een drankje afnemen. Wij besloten onszelf een uurtje te martelen en betaalde ongeveer 43 euro. Niet heel veel. Natuurlijk kwamen hits van Europe, The Backstreet Boys en Guns ’n Roses voorbij. Ik moet zeggen ik vond het echt heel erg leuk om een keer te doen. Ik zing zo vals als ik weet niet wat maar het is zo goed geïsoleerd. Niemand kan je horen. Na een uurtje vond mijn vriend het wel genoeg en gingen we terug naar onze Airbnb.

Lekker vals zingen bij Karaoke Kan
Karaoke Kan

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.