Verder naar bericht

Laatste dag in Tokyo

Op onze laatste dag in Tokyo wilde we graag iets spannends doen namelijk een Sumo oefenwedstrijd bijwonen!

Sumo bij Azumazeki Beya

Bij Azumazeki Beya kun je van 7 uur ’s ochtends tot 10.30 uur sumo oefenwedstrijden bijwonen.  We pakten de metro naar station Oshiage maar  waren helaas wat aan de late kant. Toen we aankwamen bij de ‘stal’ kwam er net een Sumo naar buiten. We vroegen of we nog konden kijken toen hij chagrijnig ‘NO’ antwoordde. Waarschijnlijk net een match verloren. We baalden er wel een beetje van. Mocht je dus willen kijken bij zo’n Sumo match dan adviseer ik je om ruim op tijd aanwezig te zijn.

Tokyo Sky Tree

Gelukkig was de hele trip niet voor niets want naast Oshiage station zit de Tokyo Sky Tree. Dit bouwwerk van 634 meter hoog is een televisietoren en tevens het hoogste gebouw in heel Japan. Vanuit de Tokyo Sky Tree kun je zelfs mount Fuyi zien. Helaas was het op de dag dat wij gingen te bewolkt. Je betaalt zo’n 2800 Yen (23 euro) per persoon om helemaal naar boven te mogen.
Tokyo Sky TreeUitzicht vanaf Tokyo Sky Tower Uitzicht vanaf Tokyo Sky Tower

Onderaan de toren was een heel ander event aan de gang. Volwassenen en kinderen hadden zich verzamelt voor een heuse anime meet & greet. Allemaal fluffy karakters liepen rond om op de foto te gaan met hun fans. Het was heel grappig om te zien. Al weet ik nog steeds niet wat voor evenement het nou precies was.
Fluffy anime meet and greetFluffy meet and greetTokyo meet and greet anime

Luxe in Ginza Tokyo

Na ons half mislukte avontuur in Oshiage zijn we naar Ginza geweest. Een buurt met allemaal luxe winkels zoals Gucci en Prada. Ik wilde eigenlijk alleen maar het capsule gebouw zien. Je kent dit bouwwerk misschien wel uit de film Wolverine. Het schijnt dat je via Airbnb voor 9000 Yen per nacht in zo’n ding kan slapen. Moet je wel snel zijn want ze zijn van plan om het hele gebouw te slopen.
Tokyo capsule hotel
Winkelstraat in Ginza, autovrije zondag
Tokyo autovrije zondag

Hamarikyu Gardens

In de buurt van Ginza zitten de Hamarikyu Gardens. Heerlijk als je de stad eventjes helemaal zat bent. We hebben hier lekker een paar uurtjes op het gras liggen uitrusten.

Hamarikyu Gardens Banner TokyoHamarikyu Gardens

Toch nog een beetje sushi eten

We wilden graag eten bij het Ninja café maar moesten dan twee uur wachten. Hadden we niet zo’n zin in dus aten we ergens anders. Ik kan me de naam niet meer herinneren maar het was een dure toko met niet heel geweldig eten. Wel heb ik er toch nog even wat Sushi kunnen proberen. Ik wilde dit eigenlijk, heel Japans, bestellen aan zo’n lopende band. Maarja mijn reisgezelschap eet geen vis en gaat bij het ruiken ervan al over zijn nek. Dus die ervaring heb ik moeten skippen in Japan.

Na het eten was het tijd om naar onze Airbnb te vertrekken voor onze laatste nacht in Japan.
Tokyo sushi

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.