Verder naar bericht

Harajuku, Shibuya en Sailor Moon

Onze eerste dag in Tokyo. We zijn vandaag onder andere naar de Meiji Jingu tempel geweest, Shibuya en het Monster café!

Meiji Jingu Shrine

Het Meiji Jingu Shrine is een bekend heiligdom en in 1920 gemaakt voor keizer Meiji. Op weg naar de tempel loop je langs verschillende grote, oranje Tori’s (toegangspoorten) en een muur met tonnen sake die gedoneerd zijn. Toegang tot de tempel is gratis maar je mag helaas geen foto’s nemen van de binnenkant.

Meiji Jingu Shrine Tokyo Meiji Jingu Shrine Tori Meiji Jingu Shrine Tokyo Meiji Jingu shrine gebed

Yoyogi park

De drukte bij de tempel kun je even van je afschudden in het nabijgelegen Yoyogi park. Dit is een enorm groot park waar je gerust een dag in kunt rondlopen. Ik vond vooral de kolonie kraaien interessant (ik fotografeer graag dieren) die op de besjes in de bomen afkwamen. Ook vind je er hier en daar wat ‘street art’. Grote kleurrijke graffiti platen. Ik kan me voorstellen dat mensen hier graag komen om rust te vinden.

Yoyogi park street art Kraaien Tokyo Yoyogi park

Harajuku & Kawaii Monster café

Vlakbij vind je het populaire Harajuku. We zijn naar het Kwaii Monster café geweest voor een lunch die bestond uit een stuk staart met allemaal kleurtjes en friet met kleuren saus. Het is een restaurant in de vorm van een klein pretpark. Natuurlijk véél te duur. Maar het is nou eenmaal zo’n locatie waar je een keer geweest moet zijn.

Monster café Tokyo Kawaii Monster café Kawaii monster café Kawaii Monster café Kawaii Monster café

Kat café Tokyo

Een andere ‘must visit’ is het kat café. Hier kun je thee drinken tussen zo’n 20 haarballen. Helaas kon ik er niet al te lang blijven want mijn vriend is allergisch dus die stond buiten te wachten. Je moet ook toegang betalen en des te langer je blijft des te meer je moet betalen. Ik hield het na tien minuten voor gezien.

Cat Café Tokyo Cat Café Tokyo

Takeshita street

Natuurlijk zijn we ook nog even door Takeshita street gelopen. Dit is eigenlijk een soort Waterlooplein meets Kalverstraat. Je vindt er veel eten (zoet!) en bijzondere kleren. Van regenboog tutu’s tot glitterleggings. Ik kwam hier vooral om de bijzondere Harajuku types te zien maar afgezien van één of twee heb ik niet veel kunnen spotten. Misschien dat het daglicht ze afschrikt en je moet wachten tot de zon ondergaat.

Takeshita Street Tokyo Takeshita shoppingLine Friends harajuku

Shibuya crossing

Veel tijd om te treuren was er niet want voor we het wisten stonden we op één van de vier zebrapaden bij de Shibuya crossing. Het drukste oversteekpunt ter wereld. Alle stoplichten gaan in één keer op groen waardoor er een gigantische mensen massa ontstaat op de zebrapaden. Vanaf de nabijgelegen Starbucks op de 2e etage kun je de mierenhoop mooi aanschouwen. Om vervolgens te concluderen: het is inderdaad érg druk.

Shibuya crossing Shibuya crossing

Roppongi Hills & Mori Museum

Na een korte stop bij Shibuya gingen we verder naar Roppongi Hills voor een bezoekje aan het Mori Museum en het Sky Deck. Een aanrader als je de stad vanaf grote hoogte wil aanschouwen. Bij het Mori Museum was een expo gaande over Sailor Moon, een populaire Manga. Het is grappig om al die, inmiddels, volwassen vrouwen te zien fandrewlen bij alle Sailor Moon memorabilia. Een beetje zoals ik een paar jaar geleden deed tijdens een concert van The Spice Girls. Als je een museum teiger bent dan mag je het Mori Museum zeker niet overslaan. Daarna waren we enorm kapot en konden we niet wachten tot we in bed lagen.
Mori Art MuseumMori Art MuseumMori Art MuseumMori Art Museum
Uitzicht over Tokyo vanaf het Mori museum
Mori museum Tokyo

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.