Verder naar bericht

We zijn in Tokyo!

Onze laatste week in Japan is aangebroken en daarmee ook de laatste dag dat we gebruik kunnen maken van onze JR Pass. Een raar idee. Ik ga het reizen met de trein hier missen.

Imperial Palace Tokyo

Onze laatste reis met de Shinkanzen brengt ons in 2,5 uur van Kyoto naar Tokyo. Omdat we nog niet kunnen inchecken in onze Airbnb dumpen we onze backpacks in een cloackroom (veel lockers zijn afgesloten in verband met het bezoek van Obama aan Japan). Op naar de eerste bezienswaardigheid: het Imperial Palace. Je kunt dit  paleis alleen bezoeken als je een reservering hebt (net als in Kyoto). En helaas voor ons zit alles voor de komenden week al vol. Een bezoek aan het paleis kunnen we dus op onze buik schrijven. Maar aangezien je waarschijnlijk toch niet zoveel te zien krijgt (zoals de andere paleizen die we bezochten in Japan) vinden we het niet zo erg.

Wat je wél kunt doen is een gratis rondwandeling maken door de tuin van het paleis. Heel mooi en rustgevend.

Het Imperial Palace in Tokyo
Imperial Palace Tokyo

De tuin

Tokyo Imperial Palace tuin Tokyo Imperial Palace tuin Tokyo Imperial Palace tuin Tokyo Imperial Palace tuin

Samurai Museum Tokyo Shinjuku

Dan maar naar het Samurai Museum bij Shinjuku. In dit museum vind je allemaal Samurai harnassen uit verschillende periodes. Als je op tijd bent dan geeft de eigenaar je graag een rondleiding. Ook mag je zelf een harnas uitproberen. Wij hebben dat niet gedaan maar een aantal mensen uit onze groep wel. De helm alleen al scheen erg zwaar te zijn.
Samurai museum

Ook trekt de eigenaar gerust een zwaard uit de vitrine wat je vast mag houden. Of ga in traditionele kledij op de foto. De toegang is met 3600 Yen voor twee personen aan de wat prijzige kant. Maar je krijgt er wel een leuke beleving voor terug. Op sommige dagen zijn er demonstraties waarbij er met echte Katana’s (samurai zwaarden) gevochten wordt. Dat is bij de toegangsprijs inbegrepen.

De eigenaar is een zeer vriendelijke man. Hij wilde zelf graag nog een keer naar Nederland komen. Niet voor de Tulpen, de molens of het Anne Frank huis. Nee voor de wiet en Heineken bier. Haha.
Samurai Museum TokyoTokyo Samurai Museum Tokyo Samurai Museum

Tokyo openbaar vervoer

Vervolgens was het tijd om de backpacks op te halen en te vertrekken naar onze Airbnb bij Yotsuya station. We moesten even puzzelen hoe het allemaal in elkaar zat. In Osaka en Kyoto kun je gebruik maken van de Icoca pas wanneer je met de metro wilt reizen. Het is een soort Prepaid ov-kaart. In Tokyo maken ze gebruik van de Pasmo pas. Maar mijn vriend gaf aan dat een 24 uurs ticket voor 600 Yen misschien goedkoper zou zijn omdat we hier veel met de metro zouden gaan reizen. Met een Pasmo pas moet je natuurlijk voor elk los ritje betalen. We kochten dus elke keer een 24 uurs ticket. Ook hier moet je even door hebben hoe het werkt. Er zijn bijvoorbeeld Toei lijnen en hierop mag je weer niet rijden met zo’n 24 uurs kaartje.
Tokyo OV map

Anyways. We hebben onze Airbnb weten te vinden. Een redelijk ruim appartementje met een typische Japanse slaapplek: twee matrassen op de grond. We aten bij het in de buurt gelegen Jonathan’s. Niet heel bijzonder, wel goedkoop en snel.

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.