Verder naar bericht

Disneyland Tokyo!

Ik heb een bucketlist en op die lijst staat onder andere alle Disney parken ter wereld bezoeken. Dus ja, uiteraard ging ik ook naar Disneyland toen ik in Japan was!
Disney Japan

Disney Japan, hoe kom je daar?

Het makkelijkste is denk ik om met de trein te gaan. Wij reisden in een uurtje van Yotsuya station naar Tokyo Disneyland station. Helaas was tegen die tijd onze JR Pass niet meer geldig en moesten we dus losse kaartjes kopen. Maar heel duur was het gelukkig niet.

Disney hangers in de metro!
Mickey Mouse Disney Japan

Kies een park

Bij Disneyland aangekomen moet je een keuze maken. Ga je naar het ‘normale’ park of Tokyo Disney Sea? Wij kozen voor de laatste omdat deze meer attracties had waar we nog niet in waren geweest in Disney Parijs en Los Angeles. Kaarten kosten zo’n 7400 Yen per persoon (in 2016). De parken schijnen zo groot te zijn dat je een paar dagen nodig hebt om alles te zien.

Naja ik denk eerder dat het komt omdat het er zo druk is. Niet zozeer omdat de parken zo groot zijn. Ik moet wel zeggen dat ik Disney minder druk vond dan Universal.

Maar goed, terug naar Disney Sea. Geen verkeerde keuze. Ben je fan van de Kleine Zeemeermin? Dan ga je dit park geweldig vinden. Mermaid Lagoon is zo’n beetje de natte droom van elke zeemeermin fan. Je vindt er een hele onderwater wereld met winkeltjes met de leukste spullen natuurlijk. En een Kleine Zeemeermin mini musical. Erg mooi gemaakt. Ben je meer een Toy Story fan? Dan moét je naar de Toy Story Mania ride. Of ga onderwater met Journey to the Center of the Earth.
Disney Sea TokyoDisney Sea under the seaDisney Sea Tokyo shopDisney Japan

Fasstrack

Het is fijn dat je voor de meest populaire attracties een fasttrack ticket kunt kopen. Dan hoef je namelijk niet te wachten. Alleen bij Toy Story mania hebben we 70 minuten gewacht. We konden daar geen tickets meer voor trekken en die attractie bleef druk. Al met al was het een heel erg leuke dag waar ik fijne herinneringen aan heb. Natuurlijk blijft zo’n bezoek prijzig maar het is het geld echt waard. En zelfs goedkoper dan Disney Parijs of LA.
Disney Tokyo Toy StoryDisney Japan

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.