Verder naar bericht

Disneyland Tokyo!

Ik heb een bucketlist en op die lijst staat onder andere alle Disney parken ter wereld bezoeken. Dus ja, uiteraard ging ik ook naar Disneyland toen ik in Japan was!
Disney Japan

Disney Japan, hoe kom je daar?

Het makkelijkste is denk ik om met de trein te gaan. Wij reisden in een uurtje van Yotsuya station naar Tokyo Disneyland station. Helaas was tegen die tijd onze JR Pass niet meer geldig en moesten we dus losse kaartjes kopen. Maar heel duur was het gelukkig niet.

Disney hangers in de metro!
Mickey Mouse Disney Japan

Kies een park

Bij Disneyland aangekomen moet je een keuze maken. Ga je naar het ‘normale’ park of Tokyo Disney Sea? Wij kozen voor de laatste omdat deze meer attracties had waar we nog niet in waren geweest in Disney Parijs en Los Angeles. Kaarten kosten zo’n 7400 Yen per persoon (in 2016). De parken schijnen zo groot te zijn dat je een paar dagen nodig hebt om alles te zien.

Naja ik denk eerder dat het komt omdat het er zo druk is. Niet zozeer omdat de parken zo groot zijn. Ik moet wel zeggen dat ik Disney minder druk vond dan Universal.

Maar goed, terug naar Disney Sea. Geen verkeerde keuze. Ben je fan van de Kleine Zeemeermin? Dan ga je dit park geweldig vinden. Mermaid Lagoon is zo’n beetje de natte droom van elke zeemeermin fan. Je vindt er een hele onderwater wereld met winkeltjes met de leukste spullen natuurlijk. En een Kleine Zeemeermin mini musical. Erg mooi gemaakt. Ben je meer een Toy Story fan? Dan moét je naar de Toy Story Mania ride. Of ga onderwater met Journey to the Center of the Earth.
Disney Sea TokyoDisney Sea under the seaDisney Sea Tokyo shopDisney Japan

Fasstrack

Het is fijn dat je voor de meest populaire attracties een fasttrack ticket kunt kopen. Dan hoef je namelijk niet te wachten. Alleen bij Toy Story mania hebben we 70 minuten gewacht. We konden daar geen tickets meer voor trekken en die attractie bleef druk. Al met al was het een heel erg leuke dag waar ik fijne herinneringen aan heb. Natuurlijk blijft zo’n bezoek prijzig maar het is het geld echt waard. En zelfs goedkoper dan Disney Parijs of LA.
Disney Tokyo Toy StoryDisney Japan

2 Comments

 1. Lindy de bresser Lindy de bresser

  Hoi Hanneke lijkt me erg leuk om dat ook te gaan ondernemen. Wat zijn de entree kaartjes qua prijs? En heb je voor ons nog ideetjes? Mvg lindy

  • Boon64 Boon64

   Hi Lindy,

   Ik heb het even voor de zekerheid opgezocht en een kaartje is 60 euro. Zie hier meer info: https://www.tokyodisneyresort.jp/en/ticket/index.html
   Je kunt dus kiezen voor Disney Sea of het ‘gewone’ park. Als je beide parken wilt bezoeken (twee dagen) dan betaal je zo’n 106 euro.

   Ik vond Disney Sea echt heel leuk omdat het anders is dan bijvoorbeeld Disney Parijs en de Disney parken in LA. Je kunt ook nog naar Universal Studio’s gaan in Japan. Hou er wel rekening mee dat het in beide parken (Disney & Universal) heel druk is.

   Wat betreft andere ideetjes, op deze pagina: https://www.hannekeopreis.nl/azie/japan/roadtrip-door-japan/ staat wat ik allemaal heb gedaan en gezien in Japan. Er staan ook links naar alle blogs die ik heb geschreven over Japan.

   Groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.