Ga naar de inhoud

Taito Tokyo

Taito is één van de 23 kernsteden van Tokyo in Japan. Het is een populaire stad waar je tempels, museums en een dierentuin vindt. In dit blog lees je wat ik heb gezien en gedaan in Taito.

Sensoji Shrine

Het boeddhistische Sensoji Shrine in Asakusa is de oudste tempel van Tokyo. Een bezoekje aan dit indrukwekkende gebouw mag niet ontbreken als je naar Tokyo gaat. Toegang is gratis (in 2016).

Sensoji Shrine in Taito Tokyo, Japan.
Sensoji Shrine in Taito Tokyo, Japan.
Sensoji Shrine in Taito Tokyo, Japan.
Kinderen bij het Sensoji Shrine in Taito Tokyo, Japan.
Sensoji Shrine in Taito Tokyo, Japan.
Sensoji Shrine in Taito Tokyo, Japan.

Ueno Park & Zoo

Na een kort bezoekje aan het Sensoji Shrine vertrokken we naar Ueno Park. Ook wel het park van de kunsten genoemd omdat er meerdere kunst museums gevestigd zijn. We besloten spontaan om naar de Ueno Zoo te gaan om pandaberen te kijken (die hadden we op dat moment nog nooit in het echt gezien).

De entree was maar 600 Yen per persoon (in 2016).

Pandabeer in de Ueno Park dierentuin in Taito Tokyo, Japan.
Ueno Park dierentuin in Taito Tokyo, Japan.
Blauwe kikker in de Ueno Park dierentuin in Taito Tokyo, Japan.
Pelikanen in de Ueno Park dierentuin in Taito Tokyo, Japan.

Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van dierentuinen. Ik snap dat het een manier is om mensen voor te lichten en bepaalde soorten van uitsterven te behoeden. Maar het is niet leuk om grote beesten als olifanten op zo’n klein stukje grond te zien staan.

Pandaberen zijn denk ik de enige beesten die gebaat zijn bij een leven in de dierentuin. Ze bewegen namelijk zo min mogelijk om energie op te sparen. Het enige wat ze de hele dag doen is zitten en eten. En waar kan dat nou beter dan in een dierentuin waar je geen vijanden hebt.

Natuurlijk moest ik na ons bezoek zelf ook even wat eten. Ik kocht… een pandabroodje!

Pandabeer broodje in de Ueno Park dierentuin in Taito Tokyo, Japan.

Akihabara

Akihabara is het elektronica center van Tokyo. Je vindt hier allemaal winkeltjes met computer accessoires. Maar ook Manga, Star Wars en Marvel spulletjes. En dat alles in een grote zee van neon lichten. Waar je ook kijkt, overal zie je gigantische billboards en neon lampen. Welcome to electronic paradise.

Akihabara in Taito Tokyo, Japan.
Akihabara in Taito Tokyo, Japan.
Dragonball Z beelden in Akihabara in Taito Tokyo, Japan.
Akihabara in Taito Tokyo, Japan.
Manga girl beeldje in Akihabara in Taito Tokyo, Japan.
Star Wars figuren in Akihabara in Taito Tokyo, Japan.
Vis koekjes kopen in Akihabara in Taito Tokyo, Japan.

Sumo bij Azumazeki Beya

Bij Azumazeki Beya kun je van 7 uur ’s ochtends tot 10.30 uur sumo oefenwedstrijden bijwonen.  We pakten de metro naar station Oshiage maar  waren helaas wat aan de late kant. Toen we aankwamen bij de ‘stal’ kwam er net een Sumo naar buiten. We vroegen of we nog konden kijken toen hij chagrijnig ‘NO’ antwoordde. Waarschijnlijk net een match verloren. We baalden er wel een beetje van. Mocht je dus willen kijken bij zo’n Sumo match dan adviseer ik je om ruim op tijd aanwezig te zijn.

Tokyo Sky Tree

Naast Oshiage station zit de Tokyo Sky Tree. Dit bouwwerk van 634 meter hoog is een televisietoren en tevens het hoogste gebouw in heel Japan. Vanuit de Tokyo Sky Tree kun je zelfs mount Fuyi zien. Helaas was het op de dag dat wij gingen te bewolkt.

Entree is € 23 per persoon (in 2016).

Tokyo Sky Tree in Tokyo, Japan.
Uitzicht van de Tokyo Sky Tree in Tokyo, Japan.
Uitzicht van de Tokyo Sky Tree in Tokyo, Japan.

Toen we weer beneden kwamen was er een anime meet & greet aan de gang. Er liepen allemaal fluffy karakters rond waar jong én oud mee op de foto wilde. Ik herkende geen van de karakters, jij wel?

Fluffy anime meet and greet in Tokyo Japan.
Fluffy anime meet and greet in Tokyo Japan.
Fluffy anime meet and greet in Tokyo Japan.

Meer Tokyo

Shibuya

Shinjuku

Tokyo