Verder naar bericht

Kyoto’s Fushimi-Inari Taisha Shrine

Een van de dingen die ik écht heel graag wilde zien in Japan was het Fushimi-Inari Taisha Shrine. Dit bouwwerk, wat bestaat uit vijf tempels die verbonden worden door rood/oranje torii poorten, is heel belangrijk voor het Japanse geloof: het Shintoïsme. In totaal staan er zo’n 10.000 rode torii’s. Je kunt er zelf ook eentje doneren. Bij de ingang kun je kleine torri’s voor zo’n 8 euro kopen. Wil je een grotere doneren? Dan moet je een dikke portemonnee meenemen. Voor een grote torii’s betaal je 4000 tot 10.000 euro.

Mocht je hier heen willen, ga dan vroeg! Wij waren er rond een uur of 8 en toen was het nog lekker rustig. We konden relaxed rondlopen en veel foto’s maken. Toen we twee uur later weer beneden kwamen kwamen stikte het van de toeristen. Ik had online al gelezen dat je eigenlijk voor 9 uur ’s ochtends moet gaan of na 17 uur ’s middags. Tussen die tijd is het er erg druk.

Fushimi-Inari Taisha Shrine Kyoto
Fushimi-Inari Taisha Shrine Kyoto
Fushimi-Inari Taisha Shrine Kyoto
Fushimi-Inari Taisha Shrine Kyoto
Fushimi-Inari Taisha Shrine Kyoto

Onderweg kom je beelden tegen van een vos met een sleutel in zijn bek. Wat betekent dit? De tempel werd opgedragen aan Inari Okami, de Shinto-god van de rijst. De vos is een boodschapper van Inari Okami en brengt je de sleutel die toegang geeft tot de rijst.

Fushimi Inari Taisha vos
Fushimi-Inari Taisha Shrine Kyoto
Fushimi-Inari Taisha Shrine Kyoto
Vroeg opstaan, anders sta je hiertussen…
Fushimi-Inari Taisha Shrine Kyoto

Yukata kopen in Kyoto

Overal zijn winkeltjes en streetfood tentjes te vinden. We hebben een portie zoete aardappel gekocht én ik scoorde een Yukata. Een Yukata is de goedkopere versie van de Kimono. Een Kimono is gemaakt van zijde en binnen en is heel mooi afgewerkt met meerdere details. Een Yukata is meer voor dagelijks gebruik. Gemaakt van Katoen, niet gevoerd en komt met een simpele band. Ik heb er zo’n 30 euro voor betaald en dat vond ik zelf een redelijke prijs.

Ik in Yukata
Yukata kopen in Kyoto

Zoete aardappel snacks Kyoto

Fushimi-Inari Taisha Kyoto

Manga Museum Kyoto

In de middag zijn we naar het Manga Museum geweest. Dit viel eigenlijk een beetje tegen. Ik had allerlei beelden en schetsen verwacht maar het is meer een grote bibliotheek met allerlei Manga boeken. Leuk om door te lezen maar bijna alles is in het Japans en aangezien wij dat niet kunnen lezen helaas nutteloos. Gelukkig zijn er wel wat tentoonstellingen en beelden gemaakt door kunstenaars. Je vindt er Manga terug waar je zelf als kind naar keek: Power Puff Girls, Dragonball Z en Ghost in the Shell bijvoorbeeld. Kinderen kunnen hun eigen Manga karakter tekenen. Eigenlijk is het sowieso leuker voor kinderen om naartoe te gaan. Of als je een méga Manga fan bent.

Even knuffelen met de mascotte van het Manga museum
Manga Museum

Slapen in het 9 Hours Capsule hotel

Deze avond sliepen we niet in onze Airbnb maar in een capsule in het 9 Hours hotel. Ik dacht als we dan toch naar Japan gaan dan MOET ik dit proberen. We gingen heen op de fiets en checkte in. Vrouwen en mannen slapen apart op een vrouwen en mannen zaal. Best fijn als je als vrouw alleen reist. Ook hoorde ik van mijn vriend dat er op de mannen slaapzal flink gesnurkt werd. Haha vond ik wel mooi voor m, koekje van eigen deeg. Je krijgt slippertjes en een nachtjapon met een tandenborstel en tandpasta. De pod waar je vervolgens in ligt is een soort stapelbed maar dan in de vorm van een capsule. Binnen in je pod kun je het licht regelen en eventueel een wekker zetten.

Maar eerst nog even eten. De receptie gaf ons een tip voor een goed vegan restaurant: Matsuontoko. Het was idd erg goed. Lekkere vega burgers en niet al te duur. Daarna hebben we nog even aan het water gezeten. De sfeer was gemoedelijk en de temperatuur precies goed. Heerlijk om nog even de dag door te nemen.

Daarna was het tijd om de capsule in te klimmen. Overigens niet geschikt voor mensen met claustrofobie. Ik heb zelf weinig geslapen. Niet omdat het druk was op de slaapzaal. Het was rustig, ik heb eigenlijk van niemand last gehad. Maar het was erg benauwd in de pod. Ik had mijn gordijntje al opengelaten en was met mijn hoofd aan het gangpad gaan liggen zodat ik iets meer lucht zou krijgen. Maar het bleef enorm warm. ’s Ochtends waren vriend en ik beide brak. Op de mannenslaapzaal lag blijkbaar iemand keihard te snurken. Die hebben ze later toch maar wakker gemaakt.

Zo’n capsule is een grappige ervaring. Leuk voor één nachtje. Ook niet duur, 28 euro per nacht.

Incheken bij het 9 Hours capsule hotel
9 hours capsule hotel Kyoto

Aparte vrouwen en mannenslaapzalen
9 hours capsule hotel Kyoto

9 hours capsule hotel Kyoto

9 hours capsule hotel Kyoto

In mijn ‘pod’ welterusten!
9 hours capsule hotel Kyoto

Random cute steegje in de buurt

9 hours capsule hotel Kyoto

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.