Verder naar bericht

Kyoto’s gouden paviljoen

Mocht je een bezoekje willen plannen aan het gouden paviljoen, zorg dan dat je er vroeg bij bent! Helaas waren wij weer eens te laat en kwamen we tussen de groepen toeristen en schoolkinderen terecht. Ik denk dat dit de drukste toeristische trekpleister was waar ik geweest ben in Japan. En eigenlijk was er niet eens heel veel te zien. Want ook hier mag je weer nergens in. Binnen een uur waren we erdoorheen.

Kinkakuji

De gouden tempel, in het Japans Kinkakuji genoemd, is gebouwd als tempel voor de shogun (militaire leider/ heerser) Ashikaga Yoshimitsu. Nadat hij overleed werd het een Zen tempel voor de Rinzai. De tempel diende als inspiratie voor The Silver Pavilion (Ginkakuji), dat werd gebouwd door de kleinzoon van Yoshimitsu.

Kinkakuji - gouden paviljoen Kinkakuji - gouden paviljoen Het gouden paviljoen Kyoto

De Nishiki Food Market

Dan maar op naar de Nishiki Food Market. De naam zegt het al, een markt waar je Japans eten kunt kopen. Van zoete honingdrankjes tot kleine, geroosterde inktvisjes op een stokje. Het was er enorm warm, zo’n 32 graden. We hebben een tijdje bij de Starbucks gezeten om af te koelen. Deze zon zijn wij kaaskoppen niet gewend. Je vindt hier in de buurt ook nog een hoop winkeltjes waar je bijvoorbeeld souvenirs kunt kopen.
Nishiki Food Market TokyoNishiki Food Market TokyoNishiki Food Market TokyoNishiki food market inktvis op een stokjeDe Nishiki Food Market in KyotoNishiki food market inktvis op een stokje
En hey, wie hebben we daar? Georgina Verbaan = big in Japan!
Georgina Verbaan big in Japan

Higashi Honganji Tempel

Als je in Japan bent dan is het motto ‘Een dag geen tempel gezien is een dag niet geleefd’. En dus gingen we naar de Higashi Honganji Tempel. Een enorm grote tempel waar ze net met een gebed bezig waren. Je mag bij een hoop tempels geen foto’s maken van het interieur. Dat is wel jammer. Een voordeel is dat de minder populaire tempels vaak gratis zijn. Je kunt in Japan denk ik wel 3 maanden of meer vullen met alleen maar bezoeken aan tempels. Aangezien je die tijd niet hebt moet je dus een keuze maken uit de tempels die voor jou het meest interessant zijn.
Fietsen in KyotoHigashi Honganji tempelHigashi Honganji tempel Higashi Honganji tempelHigashi Honganji tempel

Japans eten bij Donguri

’s Avonds aten we bij Donguri. Een leuk tentje met typisch Japans eten: edame boontjes, Yam (soort wortel achtig iets), rijst en okonomiyaki. We hadden een privé hokje wat het extra sfeervol maakte. Daarna kwam het besef: morgen naar Tokyo. De laatste week in Japan!
Donguri Japans eten in Kyoto

Laat als eerste een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.