Ga naar de inhoud

Aapjes kijken in Arashiyama

Arashiyama is een plaats in Japan tussen Osaka en Kyoto. Het staat bekend om zijn indrukwekkende bamboe bos en bloesems.

Hoe kom je er?

De makkelijkste manier om rond te reizen in Japan is met de trein. Je kunt daarvoor het beste (voordat je naar Japan gaat) een JR Railpass aanvragen. Vanaf Kyoto is het ongeveer 10 minuten reizen naar Saga Arashiyama station (het kan langer duren, ligt eraan waar je opstapt).

Ik kwam zelf vanuit Osaka en maakte in Arashiyama een tussenstop voordat ik verder ging naar Kyoto. Ik dumpte mijn backpack in de kluisjes op het station.

Wat is er te doen?

Arashiyama is niet super groot. Binnen een paar uur kun je alles gezien hebben. Ideaal voor een dagtrip vanuit Kyoto of een korte stop als je vanuit Osaka naar Kyoto reist.

Arashiyama bamboe bos

De populairste bezienswaardigheid is het Arashiyama bamboe bos. Toeristen vanuit de hele wereld komen dit wonder aanschouwen. Het kan er dan ook behoorlijk druk zijn. Mijn tip is: ga zo vroeg mogelijk heen. Ik was er ergens aan het einde van de ochtend en de plek werd toen al overspoeld met toeristen.

Stiekem was ik ook een beetje teleurgesteld. Foto’s op internet geven de indruk dat het een gigantisch bos is maar dat valt enorm mee. Binnen tien minuten had ik het wel gezien.

Arashiyama bamboe bos in Japan.

Gioji tempel

Na het korte bezoek aan Arashiyama bamboo forrest ben ik nog langs een aantal tempels gelopen die je in de buurt vindt. Zoals de Gioji tempel die een prachtige tuin heeft. Je kunt hier uren ronddwalen en genieten van de architectuur en de natuur. En van eten natuurlijk. Ik kocht er een soort grote soes met ijs. Erg lekker. In Japan kun je goed snacken.

Gioji tempel met mos tuin

Gioji tempel in Arashiyama Japan.
Gioji tempel in Arashiyama Japan.
Gioji tempel in Arashiyama Japan.
Gioji tempel in Arashiyama Japan.
Rups in Arashiyama Japan.
IJs snack in Arashiyama Japan.

Monkey Park Iwatayama

In Japan leeft één soort aap, de Makaak. En deze vind je veelvuldig in het Monkey Park Iwatayama. De apen lopen vrij rond en je mag niet te dichtbij komen. Dat wil je ook niet want ze kunnen bijten. Vanuit een kooi kun je de apen voeren. Favoriet zijn pinda’s die gretig uit je hand worden getrokken.

Monkey Park Iwatayama in Arashiyama Japan.
Monkey Park Iwatayama in Arashiyama Japan.
Monkey Park Iwatayama in Arashiyama Japan.
Monkey Park Iwatayama in Arashiyama Japan.
Monkey Park Iwatayama in Arashiyama Japan.

Togetsykyo brug

Na het bezoek aan Monkey Park ben ik via de Togetsukyo brug teruggelopen het dorpje in. Vanaf deze brug kun je in de maand april de bloesems in bloei zien staan. Ik was in mei in Japan en heb dat helaas gemist.

Togetsykyo brug in Arashiyama Japan.

Winkelen

In het centrum vind je allemaal schattige winkeltjes en zijstraatjes met huizen uit de Meiji periode (1968 – 1912). Het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan.

Een torii aka heilige toegangspoort. Deze vind je in Japan overal waar tempels staan.

Arashiyama Japan.
Winkel in Arashiyama Japan.

Veel te veel leuke dingen in dit winkeltje.

Winkel in Arashiyama Japan.

Het oude treinstation

Oud treinstation in Arashiyama Japan.
Arashiyama Japan.
Arashiyama Japan.

Fietsen in Arashiyama

Mocht je er tijd voor hebben dan kun je een fiets huren en wat meer van de omgeving ontdekken. Wij waren maar een paar uurtjes in Arashiyama maar eigenlijk was dat voor mij wel genoeg.


Meer Japan

Tokyo

Kyoto

Osaka

Himeji

Hiroshima

Yakushima