Naar de inhoud springen

Tanger

Tijdens de vakantie naar Andalusië (Spanje) zijn we naar Tarifa geweest om vanuit daar de boot naar Tanger te pakken. Het leek me wel leuk om een keer naar Marokko te gaan, zeker omdat daar ‘Only lovers left alive’ is opgenomen. Een geweldige vampieren film met Tom Hiddleston en Tilda Swinton.
Marokko Tanger

Dikke toeristen op zielige kamelen

Helaas viel het allemaal een beetje tegen. Dat kwam misschien omdat wij een tour hadden geboekt met Sunweb en alles heel toeristisch was?
We gingen bijvoorbeeld eerst met de bus langs een plek waar je op een kameel kon zitten en foto’s mocht maken. Dat was dan plekje aan de kant van de weg waar die arme beesten veel te dikke toeristen op hun rug moesten nemen. Vervolgens draaide ze een mini rondje om de eigen as en dan mocht de toerist er weer af. Zo’n beest moet dan constant bukken en op de knieën. Ik vond het allemaal maar zielig en ging snel weer terug de bus in. Dat mensen dat leuk vinden snap ik niet.

Daarna reden we de straten binnen van de ruikeluizen, boven op de berg. Dat was dan wel mooi om te zien. Voor zover je iets kon zien want om de grote huizen staan nóg grotere hekken. Vervolgens gingen we door naar het stadscentrum, over de markt, naar een restaurant. Het was mega krap maar het eten was wel lekker en er was live, authentieke muziek van een groep oude mannetjes. Dat was eigenlijk het leukste van de hele dag.

Marokko Tanger
Marokko Tanger

Shoppingtour

Daarna volgde een shoppingtour waarbij de gids ons een paar keer achterliet in een winkel met als doel: zoveel mogelijk geld van die toeristen aftroggelen. Een beetje vervelend maar het meest hinderlijke in Tanger zijn de straatverkopers. Je kunt niet even rustig rondlopen om ergens naar te kijken want dan staat er alweer eentje in de weg, sierraden of ander spul in je gezicht te duwen. Ook zijn er kleine kinderen die aan je trekken. Aan het einde van de dag ben je helemaal kapot en wil je alleen maar weg.
Marokko Tanger
De geweldige sfeer uit de film ‘Only lovers left alive’ heb ik dus in Tanger niet ervaren. Het was er niet rustig en myserieus. Het was druk, vies en heet. Helaas, een slechte eerste kennismaking met Marokko. Toch wil ik nog een keer graag naar Marrakech of Chefchaouen voor een herkansing. Wie weet…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.